Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Sectorului 1 a anunțat nivelul radiațiilor din zona Presei Libere: urmează să fie înfiinţată o școală în zonă

pixabay.com
radiatii iradiatii

Nivelul de radiaţii în zona sediului Administraţiei Domeniului Public, unde Primăria Sectorului 1 intenţionează să înfiinţeze "Şcoala Regală", este de 1.379 de ori mai mic decât nivelul de referinţă, anunţă instituţia, subliniind că nu este niciun pericol de radiaţii în zona Pieţei Presei Libere. ANCOM a actualizat şi măsurătorile nivelului de radiaţii în cazul mai multor unităţi de învăţământ din apropiere, toţi indicii fiind mai mici decât nivelul de referinţă, arată News.ro.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

"Potrivit măsurătorilor efectuate, în data de 8 martie 2021, de către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), procentul maxim al radiaţiilor măsurate la sediul Administraţiei Domeniului Public Sector 1 din Bd. Poligrafiei nr. 4 a fost de 0,07253%, ceea ce înseamnă un nivel de radiaţii de 1.379 de ori mai mic decât nivelul de referinţă", arată reprezentanţii Primăriei Sectorului 1, într-un comunicat de presă transmis miercuri.

Măsurătoarea ANCOM a fost făcută la solicitarea primarului Sectorului 1 de la sfârşitul lunii februarie 2021. La acel moment, primarul Clotilde Armand a solicitat ANCOM actualizarea măsurătorilor radiaţiilor electromagnetice neionizante în zona imobilului situat în Bd. Poligrafiei nr. 4. Conform ANCOM, în România, intensitatea câmpului electromagnetic este reglementată în conformitate cu practicile adoptate şi în Uniunea Europeană.

Conform sursei citate, Ordinul ministrului Sănătăţii Publice nr. 1193/2006 pentru aprobarea Normelor privind limitarea expunerii populaţiei generale la câmpuri electromagnetice de la 0 Hz la 300 GHz (înlocuieşte Ordinul ministrului Sănătăţii şi Familiei nr. 1007/2002) preia din restricţiile prevăzute în Recomandarea 1999/519/EC privind limitarea expunerii populaţiei generale la câmpuri electromagnetice (de la 0 Hz la 300 GHz). Comisia internaţională de protecţie la radiaţii neionizante (ICNIRP) a avizat această Recomandare care a devenit document de referinţă pentru toate statele membre ale UE.

ANCOM a actualizat şi măsurătorile nivelului de radiaţii în cazul mai multor unităţi de învăţământ din Sectorul 1, din apropierea Casei Presei Libere, după cum urmează:

- Liceul "Constantin Brâncoveanu", Str. Pajurei nr. 9, la data de 8 martie 2021: Procent max măsurat 0.20302% (de 493 de ori mai mic) faţă de nivelul de referinţă.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

- Scoala Gimnazială nr. 178, Sos. Dridu nr. 2, la data de 8 martie 2021: Procent max măsurat 0.03748% (de 2.668 de ori mai mic) faţă de nivelul de referinţă.

- Liceul "Dumitru Paciurea", Str. Băiculeşti nr. 29, la data de 8 martie 2021: Procent max măsurat 0.21637% (de 462 de ori mai mic) faţă de nivelul de referinţă.

- Colegiul Tehnic Media, Str. Jiului nr. 163, la data de 8 martie 2021: Procent max măsurat 0.09158% (de 1.092 de ori mai mic) faţă de nivelul de referinţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.