Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Sibiu va dota cu termoscannere şcolile şi liceele

termoscaner

Primăria Sibiu va dota cu termoscannere 35 de şcoli şi licee unde elevii reiau cursurile din 2 iunie, potrivit unui comunicat de presă remis luni AGERPRES.

"Elevii din anii terminali, a 8-a ?i a 12-a, vor relua cursurile din data de 2 iunie şi apoi vor susţine examenele. Mai multe unităţi de învăţământ au solicitat Primăriei să achiziţioneze termoscannere pentru măsurarea temperaturii corporale a elevilor, ca măsură suplimentară de prevenţie. Dat fiind faptul că această achiziţie nu se poate face din fondurile unităţilor de învăţământ provenite din costul standard per elev alocat de Ministerul Educaţiei, am decis să le achiziţioneze Primăria Sibiu. Vom cumpăra câte un termoscanner sau două pentru fiecare din cele 35 de şcoli şi licee care va relua cursurile, în funcţie de numărul de elevi care se reîntorc la ore. Utilizarea acestor dispozitive va completa celelalte măsuri de siguranţă, precum purtarea măştilor şi a mănuşilor. De asemenea, am verificat ca toate unităţile de învăţământ să aibă mijloacele financiare pentru achiziţia de dezinfectanţi, săpun şi prosoape de unică folosinţă", a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Aproape de o nouă autostradă în România! Ludovic Orban a semnat contractul – Întârziere de 2 ani și jumătate

Potrivit sursei citate, se vor cumpăra termometre cu infraroşu, care măsoară temperatura corpului de la o distanţă de 5-10 cm, dotate cu alarmă audio la depăşirea pragului de temperatură de 37,2°C.

Achiziţia se va desfăşura prin SICAP de către serviciul public care administrează clădirile unităţilor de învăţământ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.