Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Timișoara va înființa un serviciu de taxi gratuit, destinat persoanelor cu dizabilități

handicap handicapat dizabilitati

Primăria Timișoara va înființa un serviciu de taxi gratuit, destinat persoanelor cu dizabilități din oraș. Autoritățile cumpără pentru noul serviciu patru autoturisme modificate, care vor permite transportul persoanelor cu dizabilități locomotorii, transmite MEDIAFAX.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat că serviciul gratuit de taxi destinat persoanelor cu deficiențe locomotorii va funcționa în cadrul societății de transport în comun. Primul pas în acest sens a fost făcut prin semnarea contractului pentru achiziția a patru autoturisme modificate, care vor putea fi utilizate de persoanele cu dizabilități.

Citește și: Lovitură pentru Codrin Ștefănescu! Anunțul făcut azi

„Vedem zilnic în jurul nostru semeni cu dizabilități. Copleșiți de propriile probleme, de treburi diverse, de cele mai multe ori, îi observăm și-atât. Nu avem timp să ne și întrebăm oare cât de greu trebuie să le fie lor, într-o lume croită de alții, mai norocoși ca ei. Pentru a face mai ușoară viața acestor semeni cu probleme, am decis să înființăm la Societatea de Transport Public Timișoara un serviciu de taxi gratuit, dedicat lor, deci operând cu mașini cu dotare specială", a declarat Nicolae Robu.

Potrivit reprezentanților Societății de Transport Public Timișoara, cele patru autoturisme cu dotări speciale costă 360.000 de lei și urmează să sosească în perioada următoare.

Citește și: Lovitură de teatru! Tatăl adoptiv al Sorinei dinamitează acuzațiile asistentului maternal

„Cele patru mașini sunt dotate special pentru persoanele cu dizabilități, fiind cumpărate de către Primăria Timișoara. Vom pune la dispoziția persoanelor cu dizabilități un număr de telefon special la care pot suna, iar colegii noștri vor merge la locația indicată, de unde solicitantul va fi transportat către adresa unde are nevoie", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Societății de Transport Public Timișoara, Cosmin Bradu.

În Timișoara funcționează în prezent șapte tipuri de mijloace de transport în comun: tramvaie, autobuze, troleibuze, minibuze, biciclete, vaporașe și trotinete. Primăria Timișoara vrea ca în perioada următoare să cumpere și segway-uri, cu care cetățenii să se plimbe gratuit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.