Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Tulcea intervine în piața imobiliară din oraș! Avertisment pentru cumpărători: la ce trebuie să fie atenți oamenii

constructii imobiliare

Primăria municipiului Tulcea le recomandă persoanelor care doresc să cumpere loturi de teren în noile cartiere rezidenţiale să le solicite dezvoltatorilor imobiliari dovada şi perioada de timp în care aceştia vor realiza utilităţile, potrivit unui anunţ transmis marţi presei, arată Agerpres.

Anunţul a fost făcut după ce Primăria a primit mai multe întrebări din partea cetăţenilor cu privire la utilităţile dintr-un viitor cartier rezidenţial pentru care recent au fost publicate anunţuri de vânzare a unor loturi de teren pe reţele sociale.

"Conform Planului de Urbanism Zonal Construire cartier rezidenţial 'Green Village' Tulcea, aprobat în anul 2017 prin H.C.L. nr.124/30.05.2017, obligaţia aducerii utilităţilor la fiecare lot supus vânzării/construirii este a dezvoltatorilor. Sfătuim posibilii cumpărători să solicite dezvoltatorilor dovada şi perioada de timp în care aceştia vor aduce utilităţile care, la acest moment, nu există pe amplasament", a menţionat Primăria municipiului Tulcea.

Instituţia le solicită public dezvoltatorilor depunerea documentelor necesare autorizării lucrărilor edilitare pentru aducerea utilităţilor pe amplasament în conformitate cu Planul Urbanistic Zonal şi cu prevederile Regulamentului General de Urbanism.

"Recomandăm cetăţenilor să se informeze corect, inclusiv prin solicitarea unui certificat de urbanism pentru informare obţinut de la Primăria Municipiului Tulcea, pentru a cunoaşte situaţia reală a terenului, anterior cumpărării acestuia. Facem acest anunţ deoarece din multitudinea de cazuri studiate am descoperit că după ce cumpărătorul de bună credinţă achiziţionează terenul, dezvoltatorul nu-şi mai respectă obligaţia privind utilităţile şi astfel cumpărătorul se află în imposibilitatea de a beneficia de utilităţi publice", se mai specifică în anunţul autorităţii locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.