Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarii marilor municipii din România somează Guvernul Tudose: Bugetele locale scad dramatic! Investițiile se vor prăbuși!

Asociatia Muncipiilor din Romania
AMR Asociatia Muncipiilor din Romania

AMR (Asociația Municipiilor din România) solicită Guvernului României menținerea promisiunii conform căreia, ca urmare a modificărilor fiscale ce vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2018, bugetele autorităților locale nu vor fi diminuate, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO de Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România.

Scene IREALE în Comisia Iordache. USR, sabotaj cu muzică simfonică/ UPDATE

Comitetul Director al AMR reunit în ședință la București își manifestă îngrijorarea și cere reconfirmarea Executivului că investițiile locale nu vor fi puse în pericol după ce plenul reunit al Parlamentului a respins amendamentul care prevedea majorarea cotei ce revine administrațiilor locale din impozitul pe venit de la 43% la 66,8%.

Totodată, AMR respinge categoric măsura de compensare cu 50% din excedentul înregistrat la nivelul localităților în anul 2016. Analiza efectuată de specialiștii municipiilor demonstrează ca mare parte a excedentului se datorează modului defectuos în care funcționează legea achiziților publice ceea ce a determinat întârzieri de 6-12 luni în începerea unor proiecte.

Mai mult decât atât, la unele municipii o sumă importantă provine din rambursările făcute la finalul anului 2016 urmare a derulării proiectelor cu finanțare europeană.

AMR înțelege și susține nevoia de solidaritate și coeziune la nivelul colectivităților locale. Subliniem însă că reducerea veniturilor municipiilor, principalele motoare de dezvoltare ale țării, va determina o încetinire a creșterii economice în ansamblu.

AMR își manifestă îngrijorarea și în legătură cu faptul că măsurile bugetare adoptate acum vor conduce la o spirală descrescătoare a veniturilor în anii următori cu efecte asupra predictibilității activității și a îndeplinirii responsabilităților care revin municipiilor.

Cum poate fi oprită modificarea legilor Justiției (SCENARII)

În aceste condiții, solicităm Guvernului României să vină la masa discuțiilor cu o măsură compensatorie fermă și sustenabilă, pe termen scurt, mediu și lung și care să asigure funcționalitatea tuturor administrațiilor locale.” se concluzionează în Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.