Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primărița Elena Lasconi nu știe deloc legea: a încurcat ‘pușculițele’ de unde a primit fonduri pentru reparații

elena lasconi

Primărița din Câmpulung Muscel, Elena Laconi (USR-PLUS), promovează cu intensitate pe pagina ei de Facebook toate realizările pe care le face. Edilul muscelenilor anunța în data de 2 martie 2021 că a primit pentru reparațiile unui bulevard, a unei străzi și pentru un eveniment cultural suma de 12 milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului. Ceea ce nu știe fosta jurnalistă este faptul că banii nu au venit din fondul de rezervă, ci prin intermediul unui act la Legea Bugetului pe 2021.

Elena Lasconi anunța că a primit bani din fondul de rezervă al Guvernului și le promitea locuitorilor din Câmpulung Muscel că „este doar începutul. Cei care se ocupă zi de zi cu discreditarea primarului, a USR PLUS și se hrănesc cu răutate am o veste: azi luați-vă liber.” Postarea Elenei Lasconi din 2 martie: „Premieră pentru Câmpulung! Pentru cei care se ocupă zi de zi cu discreditarea primarului, a USR PLUS și se hrănesc cu răutate am o veste: azi luați-vă liber. Am obținut 12 milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului aflat la dispoziția prim-ministrului, cu ajutorul colegilor mei, parlamentarii USR PLUS, pentru trei proiecte importante: bulevardul Pardon, o parte din strada Drăcești și “Câmpulung, capitala scrisului românesc”. Este pentru prima dată când avem parte de o asemenea susținere. Vă promit, e doar începutul. Mulțumesc, în mod special Dan Barna și Ionuț Moșteanu!”

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Doar că o astfel de alocare bugetară pentru asemenea proiecte ridică câteva semne de întrebare. STIRIPESURSE.RO a transmis o solicitare de informații de interes public Guvernului pentru a răspunde punctual la următoara întrebare: „Vă rog să îmi precizați care a fost urgența pentru care au fost alocați bani din fondul de rezervă al Guvernului, aflat la dispoziția premierului, pentru Primaria Câmpulung Muscel (concret este vorba despre asfaltarea bulevardului Pardon, pentru strada Drăcești și pentru finanțarea proiectului cultural „Câmpulung, capitala scrisului românesc”).

Doar că răspunsul venit din partea oficialilor lămurește mult mai bine situația. Elena Lasconi nu a primit bani din fondul de rezervă al Guvernului, ci prin intermediul unei anexe la Legea Bugetului pe anul 2021. Iată ce răspuns am primit de la Ministerul Finanțelor:

Citește și: CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!'

„Potrivit prevederilor art.30 alin.(2) din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului se repartizează unor ordonatori principali de credite ai bugetului de stat și ai bugetelor locale, pe bază de hotărâri ale Guvernului, pentru finanțarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în timpul exercițiului bugetar.

Ca informație cu caracter general, precizăm că Ministerul Finanțelor nu inițiază proiecte de hotărâri ale Guvernului privind alocarea de sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, acestea fiind elaborate potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 561/2009 pentru aprobarea Regulamentului privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum și a altor documente, în vederea adoptării/aprobării.

Sumele destinare finanțării cheltuielilor la care faceți referire nu sunt alocate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prin hotărâre a Guvernului, ci sunt aprobate de Parlamentul României ca anexă la Legea bugetului de stat pe anul 2021, nr. 15/2021”, se arată în răspunsul trimis în exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.