Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Allen Coliban îl acuză pe ministrul de Interne Lucian Bode că vrea să ia abuziv Cetatea Braşovului la MAI

usr.ro
Allen Coliban

Primarul oraşului Braşov Allen Coliban îl acuză pe ministrul Lucian Bode că vrea să ia abuziv Cetatea Braşovului. Edilul precizează că deşi a existat un câştig în instanţă în luna noiembrie a anului trecut prin care Cetatea să fie luată în administrare de primărie, Guvernul a întârziat în realizarea documentelor oficiale în acest sens. „Voci din MAI spun că este o ambiţie personală a domnului Bode, motivată de războiul politic pe care îl duce cu toţi cei care îi cerem demisia pentru furtul intelectual dovedit. Pe scurt, un abuz în serviciu”, a adăugat Coliban, scrie News.ro.

„Cine ieri fura din carte, astăzi fură o cetate! Ministrul Bode vrea să ia Cetatea Braşovului la MAI! Primăria Municipiului Braşov, prin avocat, a recâştigat, în instanţă, Cetatea Braşovului în domeniul public al statului român (într-un litigiu cu ARO şi SIF). Un proces în care statul român, prin Guvernul României, nu s-a prezentat să îşi apere interesul. Decizia a devenit definitivă în noiembrie 2022. Guvernul promisese, prin documente oficiale, că va transfera Cetatea în proprietatea Municipiului Braşov imediat ce hotărârea de instanţă va rămâne definitivă. Iată însă că Ministerul Afacerilor Interne intră pe fir şi vrea să îşi treacă în patrimoniul propriu Cetatea! Voci din MAI spun că este o ambiţie personală a domnului Bode, motivată de războiul politic pe care îl duce cu toţi cei care îi cerem demisia pentru furtul intelectual dovedit. Pe scurt, un abuz în serviciu”, a scris Allen Coliban, luni pe Facebook.

El a mai spus că a fost făcută o petiţie pentru ca Cetatea Braşovului să intre în administrarea Primăriei oraşului.„Ce putem face pentru a nu lăsa un hoţ răzbunător să-şi bată joc de Cetatea noastră? Să strângem rândurile şi să o apărăm, aşa cum comunitatea a făcut-o de-a lungul secolelor, de fiecare dată când Cetatea a fost atacată. Ca simpli cetăţeni, este important să semnăm în număr cât mai mare petiţia - http://bit.ly/cetateabrasovului. Politicianul reacţionează la presiunea publică, fiecare semnătură este echivalentul unei săgeţi trase în apărarea Cetăţii”, a completat primarul Braşovului.

 

Acesta a făcut apel şi la parlamentarii de Braşov, pentru a dovedi unitate pe acest subiect.

 

„Este urgentă interpelarea şi chemarea în Parlament a ministrului pe această temă, dar şi lupta la nivel legislativ pentru finalizarea urgentă a transferului de proprietate a Cetăţii către Municipiul Braşov. Avem bani în buget pentru stoparea degradării zidurilor, există şi fonduri nerambursabile pe care nu le putem folosi din motiv că nu avem Cetatea în proprietate, prin urmare avem nevoie de o rezolvare rapidă a acestei probleme. Lucrurile nu vor rămâne aşa. Este momentul să strângem rândurile şi să ne recuperăm Cetatea”, a conchis Allen Coliban.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.