Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Andrei Chiliman cere amendarea premierului Victor Ponta

chiliman

Primaria sectorului 1 cere instantei amendarea premierului si a ministrului Mediului cu 20% din salariul minim pe economie pentru fiecare zi de întârziere în aplicarea hotarârii judecatoresti care obliga Guvernul sa redea Parcul Bordei bucurestenilor în integralitatea sa.

'Refuzul Guvernului de se conforma unei hotarâri judecatoresti definitive si irevocabile obliga Primaria sectorului 1 la un demers extrem: o actiune administrativa la Curtea de Apel Bucuresti, prin care cerem instantei de judecata amendarea premierului Victor Ponta si a ministrului Mediului, Gratiela Gavrilescu, cu 20% din salariul minim pe economie pentru fiecare zi de întârziere în executarea respectivei hotarâri', afirma primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, într-un comunicat, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, hotarârea pronuntata de Înalta Curte de Casatie si Justitie pe 9 aprilie 2014 obliga Guvernul si ministerul de resort sa exproprieze pentru cauza de utilitate publica o suprafata de aproximativ 0,5 hectare de teren din Parcul Bordei, care urmeaza a fi trecuta, potrivit legii, în administrarea Primariei sectorului 1.

'Consider ca indolenta sau reaua-credinta, manifestate de prea mult timp de autoritatile guvernamentale, nu mai pot fi tolerate. Indiferent de culoarea politica pe care au avut-o, guvernele au refuzat sistematic sa aplice prevederile Legii nr. 170/2008, prin efectul careia Parcul Bordei este redat, în integralitatea sa, bucurestenilor', spune Chiliman, în comunicat.

El precizeaza ca, pe aceste considerente, a actionat Guvernul în judecata în 2011 si a câstigat definitiv batalia juridica trei ani mai târziu si ca, imediat dupa hotarârea Înaltei Curti, a început la Ministerul Mediului demersurile pentru punerea sa în aplicare.

'Guvernul a ignorat constant demersurile noastre, refuzând practic sa puna în executare hotarârea judecatoreasca ce da dreptate Primariei sectorului 1 si care confirma dreptul bucurestenilor de a beneficia în întregime de Parcul Bordei. Îmi exprim speranta ca premierul si ministrul Mediului vor întelege absurdul situatiei si vor actiona în conformitate cu legea, înainte ca instanta de judecata sa le aplice amenzile administrative cerute de noi', afirma primarul sectorului 1.

Edilul sustine ca el si colegii sai din Primaria si Consiliul Local ale sectorului 1 vor face toate demersurile prevazute de lege pentru ca parcurile si spatiile verzi din aceasta zona administrativa sa fie pastrate sau recuperate în beneficiul bucurestenilor, 'indiferent de situatie sau de factorii politici implicati'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.