Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Braşovului, înfundat de un complice. Ce au obţinut procurorii

scripcaru

Primarului Braşovului, George Scripcaru, este într-o situaţie fără ieşite. Călin Pop, administrator de firmă, anchetat în dosarul edilului, a decis să colaboreze cu procurorii, recunoscând înţelegerea privind mita electorală, potrivit surse judiciare.

Procurorii l-au răsplătit imediat pe omul de afaceri. Pop a fost reţinut alături de edilul Braşovului şi alte două persoane, însă el nu va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, în cazul său fiind dispus control judiciar pentru 60 de zile.

Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, a fost reţinut luni seara, fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit - 4 infracţiuni. 

Potrivit DNA, George Scripcaru, în perioada 2010 - 2012, în baza unei înţelegeri prealabile cu alte persoane, a acţionat şi a determinat funcţionari din Primăria/ Consiliul Local Braşov şi angajaţi din cadrul SC CET SA şi SC Tetkron SRL să-şi exercite defectuos atribuţiile de serviciu cu ocazia încheierii unor contracte/convenţii cu o firmă, urmărind obţinerea pentru aceasta şi persoanele care o administrau de foloase necuvenite, respectiv sume de bani şi bunuri din patrimoniul societăţilor deţinute de municipalitate. 

"Ca urmare a înţelegerii prealabile cu administratorul unei alte societăţi comerciale, a atribuit firmei controlate de acesta un contract de lucrări (deşi societatea nu avea experienţă în domeniu), iar ulterior a dispus decontarea unor lucrări neefectuate. O parte din banii obţinuţi în mod injust au fost utilizaţi, din dispoziţia sa, pentru achiziţionarea de materiale electorale în campania pentru alegerile locale din anul 2012. Pentru acoperirea acestor fapte, George Scripcaru a dat dispoziţii să se post-constituie înscrisuri şi, ulterior, a solicitat Consiliului de Administraţie al SC Tetkron SRL 'să găsească vinovaţi' pentru decontările nelegale, indicând chiar trei angajaţi, deşi cunoştea situaţia reală a acestor operaţiuni financiare. Ulterior, funcţionarii respectivi s-au conformat, în sensul că au constituit comisia de disciplină pentru cercetarea acelor persoane", susţin procurorii.

"În luna august 2011, mergând la Primăria Brașov, pentru a discuta probleme politice i-am solicitat acestuia să-mi dea o lucrare întrucât la acest moment nu aveam lucrări. Firma ASP AGREGATE era destul de mare și la acel moment nu aveam lucrări. În prezent este în insolvență din cauza neplății serviciilor și lucrărilor de către UAT-uri. Tot în luna august 2011 m-a chemat la el și mi-a spus că-mi dă lucrarea privind ”interconexiune reţea de transport apă fierbinte, zona Nord",iar ulterior l-a chemat pe Cuțitei, de la CET și acesta mi-a arătat studiul de fezabilitate, care era făcut de o doamnă Vulpescu, dar nu știu de la ce firmă. Am fost pe teren împreună cu Cuțitei Nicolae și Mosora Liviu, care mi-au arătat amplasamentul în luna septembrie 2011 am început lucrarea din dispoziția primarului." (Declarație suspect Pop Călin Silviu)

Primarul i-a pretins omului de afaceri Călin Pop ca o parte din banii primiți în mod necuvenit de la Primăria Brașov (aproximativ 100.000 euro), să fie utilizați de acesta din urmă pentru cumpărarea de materiale electorale (pixuri, brichete etc.) și pentru achiziționarea a aproximativ 2.000 de pachete cu alimente, în cadrul campaniei pentru alegerile locale din anul 2012.

"Primarul mi-a spus că a înțeles, atunci când i-am spus de pretensionare și de diferența de bani și că voi fi anunțat ce trebuie să fac cu această diferență. Înainte de campania electorală din mai 2012 primarul mi-a spus că îmi va da Cristina Antonie (prietena primarului) o listă . Am mers la sediul RTT și m-am întâlnit cu Cristina care mi-a dat o listă cu materiale promoționale PDL – Colegiul Făgăraș, fiind identificate cu nr. câte tricouri, pixuri etc. Produsele au fost achiziționate de la SC Style Advertising SRL Făgăraș, discutând cu domnul director Alexandru Sas, care este și consilier UNPR Făgăraș și de la SC SM GRAPH SRL Făgăraș. La ceastă firmă am discutat cu Obadă Florin și cu Marian. Din câte îmi aduc aminte o parte din materiale au fost ridicate de Horațiu Braga, secretar PDL Brașov , persoană pe care am și anunțat-o când acestea au fost gata. Așa am primit dispoziții de la domnul primar și așa am procedat." (Declarație suspect Pop Călin Silviu)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.