Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan: 'Cereri de finanţare de 35,5 milioane de euro prin PNRR pentru renovarea unor clădiri'

Adevarul
Nicusor Dan

Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a depus 16 cereri de finanţare în valoare totală de 35,5 milioane euro în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte PNRR, a anunţat, luni, primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Pentru renovarea integrată a clădirilor publice s-a depus documentaţia pentru mai multe clădiri monument istoric: Centrul Cultural Lumina - bd. Regina Elisabeta nr.32; Teatrul 'Bulandra' - bd. Schitu Măgureanu nr.1; Pinacoteca - str. Lipscani 18-20; Casa Şuţu (Lahovary) - Calea Griviţei nr.7; Curtea Meşteşugarilor - str. Covaci nr.13, precizează el într-o postare pe Facebook, potrivit Agerpres.

Printre clădirile rezidenţiale pentru care s-au depus cereri de finanţare sunt: Baltagului nr.17, Dianei nr.2, Al. Macedonsky nr.10, Pache Protopopescu nr.11, Schitu Măgureanu nr.3, Doamnei nr.3, Blănari 11, Dacia nr.53, Domniţa Anastasia nr.5, şos. Panduri nr.36, Mihai Eminescu nr.173.

Din suma totală, aproximativ 20 de milioane de euro sunt pentru renovarea clădirilor publice, iar restul pentru cele rezidenţiale.

La nivel naţional au fost depuse peste 1.500 de cereri de finanţare în valoare totală de peste 2,3 miliarde de euro, iar bugetul disponibil pentru a doua rundă de apel a fost de aproximativ 985 milioane euro, adaugă primarul Capitalei.

Luni, Ministerul Dezvoltării a lansat cea de-a doua rundă de apel, cu un buget disponibil de 985.405.000 de euro, pentru proiecte care vizează eficientizarea energetică şi consolidarea seismică a blocurilor de locuinţe şi a clădirilor publice cu finanţare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Cele mai multe cereri au fost depuse pentru renovarea integrată a clădirilor publice, pentru renovarea energetică moderată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale, precum şi pentru renovarea energetică moderată a clădirilor publice la nivel local.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.