Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul celei mai mari comune din România a fost condamnat la închisoare: Ce fapte i se impută

judecator justitie

Magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca l-au condamnat pe primarul comunei Florești, Horia Șulea, la 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice asimilată infracțiunilor de corupție, potrivit Realitatea.net.

Conform datelor prezentate de procurori, în perioada decembrie 2012 – martie 2013, Horia Şulea ,în calitatea sa de primar și ordonator principal de credite, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de deszăpezire a localităţii Floreşti.

Citește și: Raed Arafat rupe tăcerea în cazul care a REVOLTAT România, în ultimele 24 de ore: 'Nu putem vorbi de batjocură. Toți știau că e limită de timp'

Mai exact, edilul ar fi dispus efectuarea unor plăţi nelegale în cuantum total de 123.516,4 lei. Procurorii mai arată că în perioada iulie 2012 – noiembrie 2012, Șulea ar mai fi efectuat plăţi nelegale’ și pentru serviciile de curăţenie stradală a localităţii, în cuantum de 54.126 lei. Și în perioada februarie 2013 – decembrie 2013, în calitatea sa de primar, Șulea şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de curăţenie stradală a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, în cuantum total de 98.883,7 lei.

Prin urmare, Horia Şulea este acuzat de procurori de trei infracţiuni de abuz în serviciu în formă continuată, iar faptele sale ar fi creat un prejudiciu la bugetul local de peste 270.000 de lei. De altfel, pentru un teren de peste 3000 de mp, aflat în proprietatea lui Șulea, procurorii au instituit sechestru asiguratoriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.