Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Chişinăului susţine revenirea la monarhie 'în al doisprezecelea ceas'

Chirtoacă

Primarul Chişinăului, capitala Republicii Moldova, surprinde printr-o opinie referitoare la forma de guvernământ a României. Dorin Chirtoacă susţine că Regele Mihai ar trebui să devină, "măcar în ceasul al doisprezecelea", şeful statului român. Afirmaţia a fost făcută pe pagina de facebook a edilului, după anunţul privind starea de sănătate a Regelui Mihai:

"Regele Mihai - Sef al Statului Roman!

Am mai spus-o si o repet, daca nu vrem sa fim un popor lipsit de demnitate si cu mintea cea de pe urma, daca nu vrem sa ne lamentam mai tarziu despre ce am fi putut face si ce ar fi trebuit sa facem, fiind de fapt ipocriti, ar trebui sa intelegem macar in ceasul al doisprezecelea ca Regelui Mihai ar trebui sa-i fie intoarsa pozitia de sef al statulu roman!

Sa-i fie intoarsa nu doar pentru ca abdicarea din 1947 este lovita de nulitate (avand loc sub amenintarea impuscarii a 1000 de tineri de catre regimul comunist si pentru ca Regele a fost lasat de Occident sa-l infrunte de unul singur pe Stalin si URSS-ul, desi initial i s-a promis ajutor, ajutor care este adevarat, a venit, dar a venit dupa vreo 50 de ani etc), dar mai ales pentru ca in exil fiind, nu si-a uitat tara, i-a servit continuu interesele (inclusiv cu privire la aderarea la NATO si UE), a reprezentat si reprezinta un reper de continuitate, seriozitate, corectitudine, moralitate, dar si modestie. Iar din 1989 incoace, Regele asteapta rabdator si in tacere, sa ne vina mintea la cap...

De asemenea, pentru ca la varsta de numai 23 de ani, in 1944, a stiut sa aplice singura solutie posibila pentru Romania, in acel moment, si a reusit cel putin sa reintoarca Ardealul. Regele Mihai este unicul sef de stat din lume in viata, din perioada celui de-al doilea razboi mondial.

La urma urmei, pentru in mare parte datorita familiei regale (familie care implineste 150 de ani anul acesta), Romania a fost recunoscuta pe plan international, a devenit independenta in 1877, a devenit Romania Mare in 1918 (mai ales datorita Reginei Maria) si are cel putin hotarele actuale la ziua de azi, prin contributia directa si personala, precum am spus mai sus, a Majestatii Sale, Regele Mihai I al Romaniei!

Si daca Presedinti avem doi de o parte si cealalta a Prutului, Rege avem, in mod firesc, unul singur, si nici nu putem avea doi!

Este un punct de vedere al meu, spus si anterior. Nu este un repros adresat Presedintelui Iohannis sau vreunui alt oficial, este un apel catre clasa politica romaneasca si europeana, intr-un context in care miilor si milioanelor de oameni din alte tari si de pe alte continente li se gaseste loc in Europa, iar unui om cu mai multe merite in fata Tarii si a poporului decat poate toate clasele politice luate la un loc, din cel putin ultimii 75 de ani, nu i se gaseste loc in propria Tara!

Citez:

"Sta doar in puterea noastra sa facem tara statornica, prospera si admirata in lume.

Nu vad Romania de astazi ca pe o mostenire de la parintii nostri, ci ca pe o tara pe care am luat-o cu imprumut de la copiii nostri.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!"

Regele Mihai

Regele Mihai a primit in 1940 o tara faramitata si redusa la aproape la jumatate din tertoriul sau (fara Ardeal, fara Basarabia si Bucovina, fara Cadrilater etc), iar dupa 7 ani, ne-a lasat mostenire o tara aproape reintregita. Functia de sef de stat a fost "imprumutata" cu forta de la Regele Mihai de catre comunisti. Astazi comunistii nu mai sunt. Noi cand restituim imprumutul?

De la parinti, bunici si strabunici regele a mostenit Pelesul, Savarsinul, Elisabeta etc. Apropo, Cotroceniul este construit tot de familia regala.

Dar de la noi, Regele, El ce mosteneste?

P.S.: Cum se spune in imn, Desteapta-te romane,

ca dupa... o sa fie tarziu si nu o sa mai aiba rost!"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.