Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul democrat al New York-ului, Bill de Blasio, a fost reales pentru un nou mandat de patru ani

NYMag
bill de blasio

Primarul democrat al New York-ului, Bill de Blasio, a fost reales cu mâna ridicată marţi pentru un nou mandat de patru ani, au relatat media americane, citate de AFP, scrie agerpres.ro

Primarul, care se prezintă ca un apărător al locuitorilor New York-ului în faţa lui Donald Trump, a câştigat cu uşurinţă competiţia cu 64,7% din voturi, depăşindu-şi la mare distanţă rivala republicană Nicole Malliotakis, care nu a acumulat decât 29,5% din sufragii. 

Chiar dacă a fost reales fără entuziasm, victoria lui de Blasio, un american de origine italiană de 56 de ani, era aşteptată: New York-ul este un fief al democraţilor şi Malliotakis, în pofida unei campanii combative, este foarte puţin cunoscută. 

Una din principalele măsuri ale primului mandat al lui de Blasio, un democrat foarte de stânga, era să deschidă grădiniţe publice în capitala financiară americană pentru toţi copiii începând de la trei de ani. 

De asemenea, el l-a atacat puternic pe Donald Trump în privinţa măsurilor sale privind imigraţia, musulmanii şi clandestinii. 

În timpul campaniei electorale, De Blasio a pus accentul pe ceea ce a reuşit să facă, în special, în ceea ce priveşte creşterea numărului de locuri de muncă, extinderea programului de subvenţionare pentru locuinţe, scăderea criminalităţii, anularea practicii poliţiei de a opri şi percheziţiona la întâmplare trecătorii. 

Dimpotrivă, Nicole Malliotakis a denunţat în timpul campaniei refuzul acestuia de a coopera cu serviciile federale în căutarea imigranţilor fără acte legale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.