Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din Alba Iulia solicită controale privind normele de igienă sanitară în unitățile de învățământ

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam spalare mâini

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa, a anunţat joi că va demara controale inopinate în unităţile de învăţământ în urma reclamaţiilor pe care le-a primit de la părinţii unor elevi potrivit cărora în grupurile sanitare ale unor şcoli nu se găsesc permanent hârtie igienică şi săpun sau igiena toaletelor este necorespunzătoare.

"Am mai multe semnale de la părinţii din Alba Iulia cum că sunt şcoli unde, în grupurile sociale, nu se găseşte mereu hârtie igienică, săpun sau igiena vaselor de toaletă este necorespunzătoare. Nu pot să accept ca în această perioadă extrem de dificilă, în şcolile unde copiii au şansa să meargă în format fizic, să nu fie asigurate aceste condiţii minime de civilizaţie şi de normalitate până la urmă. Ţin să le reamintesc tuturor directorilor de unităţi de învăţământ că Primăria Alba Iulia şi-a făcut cu vârf şi îndesat datoria faţă de fiecare şcoală/liceu şi am asigurat fondurile sau materialele necesare, pentru ca aceste condiţii de igienă şi siguranţă a copiilor să fie respectate întocmai", a postat pe o reţea de socializare Gabriel Pleşa, potrivit Agerpres.

Primarul a solicitat ca toaletele să fie igienizate regulat în timpul programului de studiu al copiilor.

"Primăria Alba Iulia are în fiecare unitate şcolară câte un reprezentant şi voi cere chiar de astăzi să se facă controale inopinate nu în biroul directorilor, ci în toaletele copiilor pentru a ne asigura că există tot ce este nevoie pentru a fi în siguranţă măcar din acest punct de vedere: hârtie igienică, săpun, măşti, dezinfectant, toalete curate şi igienizate etc. (...) Nu am crezut că, în plină criză sanitară, vor mai fi şcoli în Alba Iulia, în mediul urban, unde copiii trebuie să meargă cu hârtia igienică în buzunar sau toaletele nu sunt dezinfectate şi igienizate de câteva ori pe zi pentru a nu risca îmbolnăviri ale copiilor noştri", a adăugat edilul.

În opinia lui Gabriel Pleşa, nu este treaba primarului sau a directorului şcolii să pună efectiv săpunul şi hârtia igienică la baia copiilor, dar este de datoria lor să se asigure că acestea există şi oamenii din subordine îşi fac, responsabil, datoria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.