Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din Harkov: 'Aproape 1.180 de clădiri de locuit au fost distruse de atacuri ruse'

agerpres.ro
Harkov bombardament ucraina

Aproape 1.180 de clădiri de locuit cu mai multe etaje din oraşul Harkov din estul Ucrainei au fost distruse în săptămânile de atacuri ruse aeriene şi terestre, a declarat luni primarul Ihor Terehov, relatează dpa.

În plus, peste 50 de grădiniţe, aproape 70 de şcoli şi 15 spitale au fost distruse, a mai spus primarul din Harkov, potrivit agenţiei de ştiri ucrainene UNIAN.

În termen de 24 de ore, trupele ruse au bombardat Harkovul de aproape 60 de ori cu obuze de artilerie şi mortier, a spus el.

Harkovul avea aproape 1,5 milioane de locuitori înainte să înceapă războiul şi este al doilea cel mai mare oraş ucrainean după Kiev, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit lui Terehov, locuitorii caselor bombardate sunt cazaţi în şcolile rămase, în grădiniţe, precum şi în subsoluri şi staţii subterane.

În pofida atacurilor, supermarket-urile din oraş rămân deschise şi toate alimentele necesare sunt disponibile, a spus el.

Harkovul este de asemenea aprovizionat cu ajutor umanitar din alte oraşe, dar şi cu un transport de medicamente de 880.000 de dolari care a ajuns din SUA.

"Harkov este un oraş vorbitor de limbă rusă", îl citează Ukrainska Pravda pe Terehov într-un articol separat. El a spus că mulţi locuitori au prieteni şi rude în Rusia.

"Oamenii nu şi-ar fi putut imagina nici în cele mai negre vise că Rusia va ataca Ucraina şi Harkovul", a mai spus Terehov, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.