Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din Târgovişte, CONDAMNAT definitiv la închisoare pentru corupţie. Boriga: Rămân în funcţie, că nu e niciun impediment

Gabriel Boriga
Primarul din Târgovişte, Gabriel Boriga, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, el spunând că respectă decizia instanţei, dar că rămâne primar, pentru că nu există nicio restricţie impusă de instanţă în acest sens, informează Mediafax.
Contactat telefonic, Gabriel Boriga a declarat, vineri, că respectă decizia instanţei şi că rămâne în funcţie, întrucât în sentinţa pronunţată de magistraţi nu există nicio restrângere a drepturilor sale, în sensul de a putea sau nu să ocupe funcţii publice.
"Respect decizia instanţei de judecată, asta trebuie să facem cu toţii într-un stat de drept. Rămân în funcţie, pentru că nu există niciun impediment în această privinţă", a spus Gabriel Boriga. În acesat dosar de corupţie, alături de Gabriel Boriga au fost condamnaţi Gheorghe Simoiu - finul primarului Gabriel Boriga, patron al SC Utilex Construct SRL Pucioasa, care a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, iar Mihai Olaru - directorul fostei Direcţii de Construcţii din cadrul Primăriei Târgovişte, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.
Primarul Gabriel Boriga a fost trimis în judecată în luna mai 2011 de procurorii DNA Ploieşti, alături de Gheorghe Simoiu, finul său, şi de directorul fostei Direcţii de Construcţii a Primăriei Târgovişte, în prezent SC Municipal Construct SA Târgovişte, Mihai Olaru, pentru prejudicierea bugetului Consiliului Local Târgovişte cu suma de 399.832,12 de lei, aproximativ 100.000 de euro, reprezentând achiziţia supraevaluată de echipamente pentru amenajarea locurilor de joacă.
Gabriel Boriga este la al doilea mandat de primar, ales din partea PDL. În prezent, Boriga este suspendat din PDL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.