Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din Târgu-Jiu, primele declarații după descinderile DNA de la casa sa

florin carciumaru

Primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a declarat marţi, la finalul percheziţiilor efectuate de procurorii DNA la locuinţa sa din cartierul Vădeni, că sunt în cercetare două dosare, unul care vizează lucrările de apă şi canalizare de la nivelul oraşului şi altul care a fost deschis în urma unei sesizări făcute în cazul achiziţionării unei case de vacanţe în Rânca de către fiica şi ginerele său.

Potrivit edilului, atât în cazul percheziţiilor făcute la biroul său din Primărie, cât şi la domiciliu, procurorii au verificat filă cu filă documentele de vânzare-cumpărare a imobilului din Rânca, precum şi contractele acordate de municipalitate firmei Presanitas. El a afirmat că elementul comun al celor două dosare îl reprezintă firma Presanitas, patronul societăţii fiind cel care a vândut către fiica şi ginerele primarului casa de vacanţă din Rânca. Percheziţii au avut loc şi la sediul Aparegio, societatea care asigură alimentarea cu apă în Târgu-Jiu şi alte oraşe din judeţ şi care, de asemenea, a derulat mai multe contracte cu firma Presanitas.

"În urma unei sesizări, procurorii au făcut percheziţii în mai multe puncte, una la Primăria Târgu-Jiu, la societatea Aparegio, la societatea Presanitas cu care atât Primăria, cât şi Aparegio au avut relaţii de colaborare. Pot să spun că de la mine din birou, în urma percheziţiilor, nu au fost ridicate documente pentru că nu au găsit ceea ce căutau, nici de acasă nu au plecat cu niciun document pentru că nu au găsit unele referitoare la conţinutul reclamaţiei. E ceva normal, ne vedem de activitate în continuare, am văzut că pe posturile de televiziune a apărut o informaţie eronată, contractul derulat de Aparegio nu are legătură cu Primăria decât că noi suntem beneficiarul unui program pe fonduri europene, iar programul de 90 de milioane este la nivelul întregului judeţ, nu doar la cel al municipiului Târgu-Jiu. Totul s-a desfăşurat sub conducerea unităţii de implementare şi a societăţii Aparegio, noi nu am avut nici măcar oameni în comisiile de licitaţie. După câte am înţeles, de la Primărie s-au solicitat contractele de colaborare cu firma Presanitas de-a lungul anilor, eu ştiu că totul este în regulă, dacă firma a lucrat a făcut-o pe baza unor licitaţii câştigate corect. Este un dosar în cercetare, se cercetează, nu e nicio problemă. Nu ştiu cine a depus sesizarea. Practic, la mine în birou au luat filă cu filă, dosar cu dosar şi au verificat, acasă la fel, au luat toate documentele. La canalizare, nu are nicio legătură cu primăria şi cu sesizarea împotriva mea. Este un dosar mai vechi la Aparegio, s-au reclamat ei între ei constructorii şi de fapt sunt două dosare. Nici eu, nici fiica şi nici ginerele meu nu am fost audiaţi", a spus Florin Cârciumaru.

El a mai precizat că vila din zona montană Rânca a fost achiziţionată după nunta fiicei sale, în toamna anului 2010, tranzacţia desfăşurându-se corect.

"În legătura cu vila de la Rânca, este vorba despre un contract de vânzare-cumpărare între fiică şi ginere, nu are nicio legătură cu mine, totul s-a întâmplat după nunta lor, a fost dorinţa lor. Probabil că sesizarea aici vrea să facă trimitere, dar sunt acte care demonstrează că totul a fost corect, este un contract de vânzare-cumpărare, cu factură de la firma Presanitas, dar nu are nicio legătură cu contractele acordate de Primărie. Probabil s-au gândit că e posibil să apară vreun comision, dar lucrurile nu stau aşa. Nu am motive de îngrijorare. Este doar o întâmplare faptul că locuinţa de vacanţă a fost cumpărată tocmai de la domnul Lungu (patronul firmei Presanitas - n.r.), o să vedeţi că cel care a vândut foarte târziu a realizat cui a vândut", a conchis Cârciumaru.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Craiova au efectuat marţi dimineaţa percheziţii domiciliare în şase locaţii din judeţul Gorj, din care una este sediul unei instituţii publice, restul ale unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, cercetările sunt efectuate într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2008-2015, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.