Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din Târgu Mureș, scrisoare către CNCD: 'Se va lămuri definitiv că problema e cât se poate de reală'

doxologia.ro
scrisoare

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că a trimis la CNCD o scrisoare în care a argumentat ceea ce crede despre anchetele sociale în cazul femeilor de etnie romă care nasc și speră că CNCD „se va lămuri definitiv că problema e cât se poate de reală”.

Dorin Florea a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că nu este obligatoriu să se prezinte la CNCD și că procedura permite și transmiterea unui document scris.

„Am fost invitat la CNCD, dar nu trebuie să mă prezint fizic, am trimis o scrisoare, am această alternativă. Am adus o serie de argumente în sprijinul propunerii pe care au lansat-o și am explicat ce am făcut pentru comunitatea din Târgu Mureș. Nu este prima oară când sunt invitat la CNCD, cei de acolo sunt puși politic și dacă ești pus politic și ți se cere să faci un lucru, îl faci. Asta nu înseamnă că trebuie să faci abuzuri. Să facă o cercetare asupra subiectului, foarte bine, dar sper să se lămurească definitiv că problema este cât se poate de serioasă și reală”, a spus Florea.

Un lider politic, avertisment exploziv în plin scandal legat de desființarea SIIJ: 'Vom pune cruce pe Justiția corectă în România!'

Acesta a subliniat că este interesat de ceea ce gândesc locuitorii din Târgu Mureș pe care îi reprezintă din funcția de primar.

„Administrația o fac în fața lor și nu încerc să îi păcălesc mai ales când eiștiu situația la fel de bine ca mine”, a mai spus edilul din Târgu Mureș.

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, ar fi trebuit să se prezinte, marți, la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care face verificări în cazul afirmațiilor sale, de pe Facebook, potrivit cărora populația trebuie conștientizată că responsabilitatea creșterii și formării unui copil este uriașă. El a propus, astfel, introducerea unor anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor să aibă copii.

Ulterior, Dorin Florea a venit cu explicații. El a afirmat pentru MEDIAFAX că propunerea vizând anchetele sociale în cazul femeilor din categorii defavorizate care nasc nu înseamnă rasism, ci responsabilitate, avertizând că România se confruntă cu o „bombă socială” care „va exploda”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.