Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider politic, avertisment exploziv în plin scandal legat de desființarea SIIJ: 'Vom pune cruce pe Justiția corectă în România!'

justitie

Dănuț Pop, liderul PER, transmite printr-un comunicat de presă că speră ca SIIJ să nu se desființeze, întrucât „vom pune cruce pe Justiția corectă în România!”.

„Nu încurajez euroscepticismul dar cu imparțialitatea institutiilor UE privind domeniul justiției, stat de drept sau activitatea Codruței Kovesi vis-a- vis de România, am văzut cum este! Astăzi “se joacă” tare desființarea SIIJ la CJUE, ocazie cu care sper sa se lămurească, inclusiv, caracterul legislativ al MCV. Alocarea unor timpi diferiți de susținere a pledoariilor părților implicate mă determină să susțin analizele făcute de către șefa UNJR, Dana Gîrbovan cât și de av. Florin Constantin Durgheu pe această temă. Mai mult, consider că argumentele transmise de către CSM la CJUE privind menținerea SIIJ, sunt foarte bine susținute juridic și m-aș bucura ca avocatul CSM să reușească sa le expună intr-un timp atât de scurt.

Avocatul Poporului stă cu sufletul la gură: O controversată OUG pe masa CCR

Astfel, eu cred că:

- Au existat abuzuri in Justiție atât înaintea lui Kovesi dar mai ales în timpul șefiei lui Kovesi

- nu exista decât un singur caz se abuz, ci două: Oradea și Ploiești, pe care Kovesi îi lăuda

- S.I.I.J. este o structură înființată în mod legal, ce a fost avizată și de C.C.R., spre deosebire de Serviciul din cadrul D.N.A. (care a funcționat aproape un an și jumătate fără avizul Ministrului Justiției)

- S.I.I.J. este singura structură de Parchet independentă din punct de vedere politic, funcția de conducere o ocupă o persoană în urma votului C.S.M. ( în celelalte Structuri de Parchet sunt numiți de către Președintele României, la propunerea Ministrului Justiției.)

Și atunci, vă întrebați care este miza?! Doar un exemplu: “Cifrele terorii DNA sunt prezentate in hotararea Plenului Consiliul Superior al Magistraturii, publicata joi, 9 ianuarie 2019, prin care s-a aprobat Raportul Inspectiei Judiciare privind dosarele fabricate de DNA impotriva a aproape 3.000 de judecatori si procurori in perioada 1.01.2014 – 31.07.2018, interceptări”

(flux24), cheltuieli, la care se adaugă și dosarele acelea politice, cu miză și efect de reconfigurare a scenei politice sau a rezultatelor din alegeri.

SIIJ ar scoate la iveală toate aceste detalii!

De aceea o vor desființată!”, transmite Pop.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.