Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din Urziceni, trimis în judecată de DNA pentru comiterea a două infracțiuni

judecata sala

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe primarul municipiului Urziceni, Constantin Sava, pentru săvârşirea a două infracţiuni de instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată Măria Irimie, la data faptelor director executiv la Direcţia Impozite şi Taxe Locale din cadrul Primăriei Urziceni, acuzată de abuz în serviciu.

Citește și: Ministrul Justiției, PRECIZĂRI în privința salarizării magistraților

Potrivit unui comunicat al DNA, în datele de 4 iunie 2014 şi 6 ianuarie 2015, Constantin Sava, în calitate de primar al municipiului Urziceni, a determinat-o pe Măria Irimie să dispună ridicarea popririi instituite asupra conturilor bancare ale unei societăţi comerciale, pentru sumele de 50.539 lei şi 102.919 lei, fără ca societatea comercială să îndeplinească condiţiile legale privind suspendarea sau încetarea executării silite.

În această modalitate, Constantin Sava a produs un prejudiciu Primăriei Urziceni cu sumele menţionate şi o vătămare a drepturilor şi intereselor legitime ale municipiului Urziceni.

În cauză nu au fost dispuse măsuri asiguratorii, întrucât toate impozitele şi taxele cuvenite bugetului local, împreună cu accesoriile aferente, au fost achitate integral, contribuabilul plătind în plus, la bugetul local, suma de 4.190 lei.

Conform DNA, achitarea în timpul urmăririi penale a datoriei de către contribuabil are natura unei acoperiri a prejudiciului după consumarea infracţiunii şi nu influenţează existenţa infracţiunilor, ci doar gravitatea faptelor săvârşite de inculpaţi.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Ialomiţa, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.