Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din Voluntari acuză 'un spectacol foarte bine regizat pentru îngroparea Gabrielei Firea': 'Am avut impresia că au intrat rușii peste noi'

Firea Pandele, Londra

Primarul din Voluntari, Florentin Pandele (soțul Gabrielei Firea), susține că nu știa despre existența azilelor groazei din orașul pe care îl conduce de 23 de ani și a catalogat drept „un spectacol foarte bine pus la punct” momentul descinderii anchetatorilor la centrele de bătrâni: „Am avut impresia că au intrat rușii peste noi”, a spus Pandele la postul de televiziune Digi 24, relatează Hotnews.ro.

Primarul a acuzat postul de televiziune că „face tot posibilul să o decimeze pe Gabriela Firea”, dar a acuzat și partidul USR, „răul României”, care ar fi „orchestrat” o campanie de discreditare a soție sale, Gabriela Firea.

„Un spectacol foarte bine regizat”

„Este o anchetă în curs a DIICOT, știu ce am citit în presă. Nu avem explicatii, nimeni nu se poate exonera (...), dar dacă astfel de azile ale groazei, cum le-ați numit, se găsesc doar în Voluntari, înseamnă că România este salvată”, a spus Pandele, care și-a început ironic intervenția.

El a spus că la momentul la care forțele de intervenție au descins la cele două cămine din Voluntari pentru a-i scoate de acolo pe oamenii abuzați el era plecat din țară, iar când s-a întors a văzut „un spectacol”: „Eram plecat. M-am întors și am avut impresia că au intrat rușii peste noi (...) Mașini, salvări...un spectacol foarte bine regizat”.

Acuză o „campanie”

Pandele a continuat să susțină că el și soția sa nu au nicio implicare și că totul este o „campanie de denigrare și de scoatere din viața politică a Gabrielei Firea”.

A acuzat și postul Digi 24 și pe moderatorul Cosmin Prelipceanu

Primarul din Voluntari a avut o ieșire nervoasă, reproșându-i reporterului Digi 24 că televiziunea este implicată și ea în această „campanie de decimare a Gabrielei Firea”: „Am fost decimați la emisiunea domnului Prelipceanu. Gabriela, sora Gabrielei, asistenta Gabrielei. L-am sunat de 20 ori pe domnul Prelipceanu pentru a-mi da drept la replică (...) Nu e vina primarului ce se întâmplă într-un cămin privat unde nu avem atribuții de control. Nu am știut și nu aveam cum să intrăm acolo, bunul Dumnezeu îmi e martor. Sunt un om sensibil (...) Sora Gabrielei Firea este șef serviciu și se ocupă de programul educațional pentru copii, nu de cămine de bătrâni. Totul este regizat ca să fie un spectacol pentru îngroparea Gabrielei Firea. USR este răul României”.

Context

O operațiune de amploarea a Poliției Române și DIICOT a avut loc marți dimineață, când anchetatorii au descins la trei azile pentru persoane vârstnice din județul Ilfov. Aproximativ 100 de persoane erau ținute în condiții inimaginabile, flămânde și fără îngrijire medicală, de către două grupuri infracționale, potrivit IGPR.

Detalii halucinante apar în referatul de arestare întocmit de procurorii DIICOT în urma descinderilor la centrele sociale private din Voluntari. Discuţiile surprinse între angajaţi, dar şi declaraţiile martorilor şi supravegherile ambientale arată că pe lângă faptul că victimele au fost înfometate intenţionat, acestea au fost şi batjocorite şi exploatate, scrie Buletin de Bucureşti care, alături de Centrul de Investigaţii Media a relatat, la începutul acestui an, despre ororile din aceste centre.

Înaintea descinderilor de marţi, procurorii DIICOT au interceptat mai multe discuţii telefonice în dosarul “lagărelor” din Ilfov. Parte dintre acestea, dar şi declaraţiile martorilor, surprind regimul de înfometare la care au fost supuse victimele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.