Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Fritz de la Timișoara exultă că în oraș intră în circulație două autobuze electrice! Timișorenii însă îi bat obrazul

Radu Pop
autobuze electrice

Iată ce declară el:„Răspunsul unui oraș modern la problema traficului este un transport public confortabil, modern și nepoluant. Facem încă un pas în direcția aceasta și, de mâine, timișorenii vor putea folosi primele două autobuze electrice noi pe ruta Catedrală – Calea Șagului. Urmează apoi încă 42.”

Ce uită cerățeanul german Fritz să spună este că cele două autobuze electrice sunt primele dintr-un total de 44 pentru care meritul îl are în totalitate fostul primar Nicolae Robu, care a lăsat în derulare un proiect de achiziție a lor pe fonduri europene cu doar 2% cofinanțare de la bugetul local. Singura contribuție a lui Fritz este schimbarea culorilor alb-violet, tradiționale în Timișoara, în galben-negru, preluate de pe drapelul Germaniei.

La fel s-a lăudat și se laudă în continuare fără jenă acest Fritz -un soi de Clotilde, pare-se chiar mai catastrofal-, fără vreun merit, cu un alt proiect de înnoire a flotei de tramvaie a Timișoarei cu 40 de astfel de mijloace perfect ecologice ultramoderne, conceput și lăsat în derulare tot de Administrația Robu. Mai mult de jumătate dintre acestea, mai precis 23 sunt tot pe fonduri europene cu doar 2% cofinanțare de la bugetul local, 20 fiind deja recepționate și introduse în exploatare, spre încântarea timișorenilor, care îi bat obrazul lui Fritz când îl aud lăudându-se, ei știind că meritul este al fostului primar. Celelalte 17 până la 40 vor fi, în mod normal, finanțate pe PNRR, venit ca o mănușă, pentru onorarea unui contract de achiziție găsit de Fritz gata semnat, parcă mizat gândit pe această oportunitate.

Timișorenii așteaptă în continuare după doi ani și jumătate de mandat Fritz să vadă, pe lângă ceea ce merge din inerție pornit de Robu și măcar ceva, fie și minor, inițiat de Fritz. Marea problemă a lui Fritz este însă că nu numai timișorenii simpli așteaptă, ci și usr-iștii lui, care-l critică tot mai fățiș (a se vedea reproducerile recente din presa locală ale criticilor dure, extrem de fundamentate, de pe grupul intern, ale unui tânăr inginer, Alin Ciobanu). Iar sursele noastre ne spun că viceprimarul lui, pe nume Ruben Lațcău, deja se vede pe el candidat de Primar în 2024, pregătindu-i lui Fritz o ieșire onorabilă ca parlamentar sau chiar europarlamentar. Rămâne însă de văzut dacă planurile lui vor avea suficientă susținere. Oricum, cert e că la Timișoara tensiunile interne USR sunt tot mai mari, pe fondul nemulțumirilor timișorenilor de cum e administrat orașul și al prăbușirii, în consecință, a partidului și a lui Fritz în sondaje, nefiind departe ziua când ele vor răbufni și în exterior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.