Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Gabriela Firea, despre restanțele la ELCEN: 'Energia termică nu poate fi oprită, este infrastructură critică'

elcen

Primarul Gabriela Firea a declarat, marți, că energia termică „nu poate fi oprită pentru că vrea cineva de la ELCEN”, afirmația fiind făcută după ce oficialii Electrocentrale București au anunțat spus că locuitorii Capitalei riscă să rămână fără agent termic, din cauza datoriilor, anunță MEDIAFAX.

„Termoenergetica este principalul client al ELCEN, am fost întodeauna buni platnici, până în momentele în care guvernele ne-au tăiat cota aferentă Municipiului București, și atunci au fost anumite probleme de alocare (...) Trebuie să se manifeste înțelegere. Solicitarea a fost, spre exemplu, să le plătim lunar 200 de milioane de lei. Cum am putea să alocăm 200 de milioane de lei, câtă vreme Primăria Capitalei primește ca și cotă defalcată 200 și ceva de milioane de lei?”, a declarat, marți, Gabriela Firea.

Citește și: `Băi talent: nu-ți e rușine!`Fostul ministru al Educației în guvernul Boc a jignit grav un geniu al muzicii românești

Edilul a mai precizat că energia termică nu poate fi oprită, fiind vorba de infrastructură critică.

„Aceste pisici negre arătate public din partea ELCEN nu fac altceva decât să-i sperie pe cetățeni. Ei cu asta se ocupă. Este infrastructură critică energia termică, nu poate fi oprită că decide un domn de la ELCEN și care consideră că Primăria Capitalei nu mai are altceva de achitat decât termoficarea”, a mai precizat Firea.

Reacția edilului vine după ce, luni, reprezentanții ELCEN au precizat că din cauza neachitării de către Primăria Capitalei a plăților pentru agentul termic destinat Municipiului București, ELCEN se apropie de situația în care nu va putea plăti materia primă, gazul natural, către furnizorul Romgaz și nici salariile propriilor angajați.

Citește și: Se bat cap in cap! A refuzat propunerea .

La rândul său, Romgaz, furnizorul de gaz ar putea sista livrarea materiei prime ca urmare a neîncasării contravalorii pentru gazele livrate, ceea ce ar putea conduce la întreruperea furnizării apei calde și a căldurii la consumatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.