Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul general caută soluții pentru clădirile cu risc seismic

Raetchi Sava

Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, s-a întâlnit marți, 15 decembrie, cu deputatul liberal Ovidiu Raețchi cu care a discutat despre găsirea unei soluții care să rezolve problema clădirilor cu risc seismic din București.

„În București există 178 de clădiri care sunt încadrate în clasa 1 de risc seismic. Cu alte cuvinte, la un cutremur mai puternic, acestea se pot prăbuși. În ultimii ani, deși există fondurile necesare, doar în cazul a 3 imobile au fost începute lucrările de reabilitare. Legislația care reglementează reabilitarea clădirilor este proastă și învechită. Din această cauză nu vom putea rezolva mai nimic până nu schimbăm actele normative. Domnul deputat Ovidiu Raețchi și-a notat propunerile pe care Primăria Generală le are pentru îmbunătățirea legislației și mi-a promis că în cel mai scurt timp va veni cu un proiect de lege care să permită cu adevărat rezolvarea problemei clădirilor cu risc seismic”, a scris Răzvan Sava pe pagina de Facebook.

Discuțiile dintre cei doi vin la câteva zile după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede ca barurile, restaurantele din clădirile cu risc seismic ridicat să fie închise. Problema acestor clădiri nu este una nouă. Deși zeci de clădiri sunt un risc pentru cetățeni Primăria Generală, cât a fost condusă de Sorin Oprescu, a reabilitat și consolidat foarte puține dintre ele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.