Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, despre construirea unui turn cu 27 de etaje lângă Palatul Culturii: 'Nu voi accepta mutilarea monumentelor'

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Chirica Inquam Photos

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, susţine, referitor la construirea unui turn cu 27 de etaje lângă Palatul Culturii, că nu va accepta niciodată ”mutilarea monumentelor”, dar nici nu va bloca proiectele de modernizare ale oraşului, anunță news.ro.

Mihai Chirica a răspuns, marţi seară, scrisoarii deschise pe care i-au transmis-o peste o sută de personalităţi şi care vizează construirea unui turn cu 27 de etaje în apropierea Palatului Culturii din Iaşi.

Citește și: Va fi gata până la 15 decembrie! Asigurările date de premierul Ludovic Orban

„Apreciez grija pe care o arătaţi culturii şi istoriei seculare ale Iaşiului. Vă mulţumesc pentru punctul de vedere pertinent şi vă asigur că tratez cu seriozitate orice iniţiativă menită a modela profilul edilitar al oraşului. Vă încredinţez, de asemenea, că nu voi accepta niciodată mutilarea minunatelor monumente ale Iaşului, dimpotrivă, le protejez şi le pun în valoare, la fel cum nu voi bloca nicicând proiectele de modernizare a oraşului, fără de care nu am putea susţine cultura şi apăra patrimoniul nostru istoric”, susţine primarul Mihai Chirica, într-un comunicat de presă.

Edilul ieşean spune că va milita pentru impunerea ”unui echilibru între nevoia de dezvoltare a comunităţii ieşene şi obligativitatea de a respecta şi duce mai departe moştenirea culturală a Capitalei Moldovei”.

Citește și: Surse PSD ar vrea să blocheze legea privind eliminarea pensiilor speciale

”Sunt în acelaşi timp un adept sincer al dezbaterilor organizate între toate părţile implicate şi consider că specialiştii trebuie să aibă ultimul cuvânt. Prin urmare, vă promit că voi analiza cu temeinicie toate poziţiile care vor fi exprimate la dezbaterile din zilele următoare referitoare la proiectul «Palas 2», pentru a găsi cele mai bune soluţii de punere în practică a acestei investiţii de sute de milioane de euro”, adaugă primarul Chirica.

Edilul mai precizează că în prezent investitorul a propus doar câteva idei, care ”abia după dezbaterile programate în perioada următoare vor căpăta forma unui concept, a unei viziuni edilitare”.

”Tocmai pentru ca viziunea rezultată să fie cât mai benefică Iaşiului, vă invit să participaţi în număr cât mai mare la aceste dezbateri. Unul dintre rolurile esenţiale ale unei elite este tocmai acela de oferi expertiză, de a promova şi apăra adevăratele valori ale comunităţii”, se arată în răspunsul dat de primarul Iaşiului semnatarilor scrisorii.

Citește și: FBI se implică în România! Anchetă de amploare, în colaborare cu Poliția Română

Peste o sută de personalităţi ieşene - profesori universitari, oameni de cultură, dar şi artişti - cer autorităţilor, într-o scrisoare deschisă, să nu aprobe construirea unui turn cu 27 de etaje în apropierea Palatului Culturii din Iaşi.

Semnatarii scrisorii afirmă că proiectul imobiliar propus de o cunoscută companie privată urmează să afecteze negativ trei dintre cele mai importante monumente ale Iaşului, respectiv Palatul Culturii, Biserica Trei Ierarhi şi Catedrala veche Romano-Catolică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.