Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, spune că rușii se apropie de capitală: 'Situaţia devine tot mai periculoasă'

ytimg.com
kiev ucraina tancuri razboi

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a avertizat marţi că situaţia la Kiev este ''periculoasă'', în timp ce trupele ruse continuă să se apropie şi este în curs de consolidare apărarea oraşului, cu amenajarea de fortificaţii şi posturi de control, iar preşedintele Volodimir Zelenski a numit un responsabil militar pentru capitală, transmite agenţia EFE.

''Pe măsură ce inamicul se apropie, situaţia la Kiev devine tot mai periculoasă. Combatanţii noştri, unităţile de Apărare Teritorială luptă eroic pentru pământul nostru. Ne consolidăm apărarea. Se instalează fortificaţii şi posturi de control la intrările în oraş. Şi vă îndemn pe toţi să rămâneţi calmi. Vă rog, nu ieşiţi decât dacă auziţi sirena de raid aerian'', a spus Kliciko într-un mesaj adresat locuitorilor capitalei ucrainene, scrie agerpres.ro.

Citește și: Comisia Europeană îi 'nimicește' pe oligarhii ruși: 'Le vom îngheța bunurile: iahturi sau mașini de lux'

El a precizat că serviciile esenţiale funcţionează în continuare la Kiev, dar metroul şi transportul de suprafaţă şi-au redus programul de funcţionare ca urmare a instituirii interdicţiei de circulaţie între orele 20:00 şi 08:00.

Un lung convoi militar rus a fost detectat luni din satelit în apropiere de Kiev. Conform imaginilor difuzate de compania Maxar Technologies, convoiul se întindea pe o lungime de 64 de kilometri şi era format din transportoare blindate, piese de artilerie şi alte vehicule militare, fiind localizat în apropierea bazei aeriene Antonov, la circa 30 de kilometri de centrul Kievului.

Citește și: Rusia a tăiat accesul armatei ucrainene la Marea Azov: trupele moscovite și separatiștii din Donbas au făcut joncțiunea

Apărarea capitalei este organizată de generalul Mikola Jirnov, numit de preşedintele Volodimir Zelenski comandant al administraţiei militare din Kiev. Într-o intervenţie în care a anunţat această numire, Zelenski a estimat că oraşele Harkov şi Kiev sunt acum ţintele cele mai importante ale Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.