Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Mihai Chirica a semnat autorizaţia de construcţie a Spitalului Regional de Urgenţe Iaşi

Inquam Photos / Alexandru Busca
Mihai Chirica

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a semnat, joi, autorizaţia de construcţie pentru Spitalul Regional de Urgenţă (SRU) Iaşi, edilul precizând că zona în care se va construi noua unitate medicală va fi ca un oraş în oraş, pentru că acolo se vor construi sala polivalentă, dar şi un campus universitar.

Mihai Chirica a semnat autorizaţia pentru construirea spitalului în timpul unei conferinţe de presă, el precizând că acest proiect a intrat în linie dreaptă, scrie news.ro.

”Aş vrea să încercăm să politizăm mai puţin acest proiect. Suntem într-o situaţie favorabilă faţă de celelalte două spitale regionale de urgenţă din Cluj şi Craiova. Capacitatea spitalului de la Iaşi este de peste 880 de paturi, toate în regim de urgenţă, pe specialităţile de urgenţă, chirurgie, în special, şi alte intervenţii de urgenţă”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

El a explicat că în prima fază va fi eliberat terenul din zona Moara de Vânt, unde se va construi spitalul, pentru că există acolo unele utilităţi.

Lucrările efective la noul spital ar urma să înceapă în 2024, după finalizarea tuturor licitaţiilor.

”Spitalul regional face parte dintr-un complex mai larg pe care noi l-am asociat într-un concept de smart-city. Este, ca să spunem aşa, un oraş în interiorul oraşului. Tot acolo vrem să construim şi sala polivalentă, şi un campus universitar, dar şi campusuri şcolare”, a declarat Mihai Chirica.

SRU Iaşi va avea şapte niveluri (subsol, parter şi cinci etaje), iar parcarea subterană va avea 810 locuri. Pe acoperişul clădirii va fi construit un heliport. Costurile pentru acest proiect sunt estimate la aproximativ 500 de milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.