Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul New Yorkului, prima reacţie după explozie: 'Tentativă de atac terorist'

captura Twitter
explozie manhattan

Explozia produsă luni dimineaţă în centrul Manhattanului a fost o 'tentativă de atac terorist', a afirmat primarul metropolei americane, Bill de Blasio, într-o declaraţie de presă, transmit AFP şi Reuters. Deflagraţia a fost declanşată de un bărbat de 27 de ani, identificat ca Akayed Ullah, care purta fixat pe corp 'un dispozitiv exploziv rudimentar', a precizat şeful poliţiei new-yorkeze, James O'Neill, conform Agerpres.

Suspectul, care are 'răni şi arsuri pe corp', a fost arestat, a precizat O'Neill. Explozia s-a produs cu puţin înaintea orei locale 07.30 (12.30 GMT) într-un tunel care leagă Times Square de autogara Port Authority, un terminal de transport foarte frecventat la acea oră. Alte trei persoane fost rănite, dar vieţile nu le sunt în pericol, au anunţat serviciile de pompieri. Potrivit AFP, suspectul ar fi un uzbec care a recunoscut că a jurat credinţă organizaţiei jihadiste Statul Islamic.

Preşedintele Donald Trump a fost imediat informat cu privire la incident, a anunţat Casa Albă. La 31 octombrie, opt persoane au fost ucise în primul atentat terorist cu victime produs în Manhattan după 11 septembrie 2011. Atacatorul, un uzbec de 29 de ani care a intrat cu un camion în mulţime, a fost arestat şi încarcerat. El jurase credinţă Statului Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.