Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul orașului Brăila a fost arestat

primar braila

Primarul Brăilei, Aurel Simionescu, a fost arestat preventiv fiind acuzat de abuz în serviciu și deturnare de fonduri europene. A fost arestat și consilierul fiscal al administrației locale, iar deciziile au fost contestate de avocații celor doi.

Procurorii DNA susțin că au produs un prejudiciu de 40 milioane de lei. Aurel Gabriel Simionescu, primarul orașului Brăila, a fost reținut miercuri seara, 3 februarie, pentru 24 de ore pentru abuz în serviciu și schimbare, fără respectarea legii, a destinației fondurilor europene. Procurorii DNA vor solicita măsura arestului preventiv.

A mai fost reținut și Anghelescu Stoica, director executiv al Direcției Finanțelor Publice Locale din cadrul Primăriei municipiului Brăila, pentru aceleași acuzații, anunță DNA printr-un comunicat de presă.

Cei doi au fost reținuți după ce în cursul dimineții de miercuri, 3 februarie, procurorii DNA Galați au făcut percheziții la sediul primăriei Brăila.

Primarul PSD Aurel Gabriel Simionescu se află la al doilea mandat succesiv, câștigând alegerile din 2012 cu 50, 64%. În decursul anilor ’80 a ocupat funcția de prim secretar al organizaţiei UTC Brăila. Simionescu era protejatul liderului comunist local Anton Lungu, prim secretarul PCR de la Brăila timp de 15 ani, și primar al orașului timp de trei mandate, din anul 1994.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.