Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul orașului brazilian Rio de Janeiro vrea să aloce 1% din rezervele orașului în Bitcoin

cunoastelumea.ro
Statuie Cristos Rio de Janeiro

Eduardo Paes, primarul orașului brazilian Rio de Janeiro, vrea să aloce 1% din trezoreria orașului în bitcoin ( BTC ), a raportat Cointelegraph Brazilia .

Potrivit unui raport al agenției de știri locale O Globo , Paes a anunțat joi planuri pentru „Crypto Rio” sau pentru a transforma orașul într-un hub de criptomonede în timpul Săptămânii Inovării de la Rio .

Primarul a vorbit despre ambițiile Rio legate de criptomoneda într-un panel cu primarul din Miami și taurul Bitcoin Francis Suarez, care a început să-și accepte salariile în BTC în noiembrie 2021.

„Vom lansa Crypto Rio și vom investi 1% din trezorerie în criptomonede. Guvernul are un rol de jucat”, a spus Paes, adăugând că statul intenționează, de asemenea, să introducă scutiri de taxe pentru industrie.

Panelul a inclus, de asemenea, oficiali brazilieni importanți, precum secretarul de finanțe al orașului, Pedro Paulo, care a menționat că administrația ia în considerare o reducere de 10% la impozitul pe proprietate în Brazilia la plățile cu Bitcoin. „Să studiem cadrul legal pentru a face acest lucru”, a spus el.

Vestea vine pe măsură ce guvernul brazilian își încălzește din ce în ce mai mult poziția față de Bitcoin și industria criptomonedei, deputatul federal Luizão Goulart propunând în noiembrie un proiect de lege pentru legalizarea criptomonedei ca metodă de plată pentru lucrătorii din sectorul public și privat. În decembrie, MercadoPago, o firmă majoră de plăți criptografice din Brazilia, a permis rezidenților brazilieni să cumpere, să vândă și să dețină criptomonede majore precum BTC și Ether ( ETH ).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.