Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Parisului vrea o tabără de refugiaţi în capitala Franţei

imigranti-refugiati-agerpres-465x390

Anne Hidalgo, primar al Parisului, şi-a anunţat marţi intenţia de a crea o tabără de refugiaţi în capitala franceză, unde tabere improvizate sunt demolate în mod constant de autorităţile publice, în special din motive de securitate şi salubritate, relatează AFP.

 

Tabăra va respecta 'cerinţele de reglementare' şi 'pe acelea ale taberelor de refugiaţi şi de migranţi construite de ONU şi UNHCR' (Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi), a dat asigurări Hidalgo, într-o conferinţă de presă.

 

Tabăra 'se va inspira din prima tabără deschisă în Franţa, potrivit normelor UNHCR, la Grande-Synthe (nord), cu unităţi de cazare modulare, 'care pot fi instalate rapid' dar cu 'tot confortul necesar'.

 

Edilul socialist a explicat că 'mai multe obiective din nordul Parisului' au fost identificate pentru găzduirea refugiaţilor  conform Agerpres.

 

Deschiderea taberei nu se va face decât într-o lună, o lună şi jumătate. Anne Hidalgo nu a prezentat dimensiunea precisă, dar terenul va trebui să fie 'suficient de întins pentru a găzdui mai multe sute de persoane'.

 

'Ideea este să nu mai vedem aceste tabere nedemne' şi 'persoanele neajutorate care sosesc să nu fie constrânse să meargă sub metrou sau în alte locuri', ca acela deschis recent în nordul Parisului cu aproape 800 de persoane, potrivit primăriei.

 

'Doresc ca statul să fie partener', a spus Anne Hidalgo.

 

Franţa nu se află în prima linie în criza refugiaţilor, ţara fiind mai ales o destinaţie de tranzit, în special pentru sirieni şi irakieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.