Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul PSD al unei comune din Maramureș, trimis în judecată de DNA: A luat bani prin PNDL cu declarații false

Digi24.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

Ioan Miculaiciuc, primarul comunei Repedea din județul Maramureș, este acuzat de procurorii DNA că a obținut cu declarații false bani prin PNDL. Acesta a fost trimis în judecată, anunță Mediafax.

Potrivit DNA Cluj, procurorii l-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe primarul comunei Repedea, județul Maramureș, pentru obținere ilegală de fonduri, uz de fals, abuz în serviciu și luare de mită, dar și pe administratorul unei firme pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la abuz în serviciu și dare de mită.

Conform rechizitoriului, în 2018, în contextul derulării contractului de lucrări pentru reabilitarea Liceului Tehnologic Repedea, primarul ar fi depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene mai multe declarații false în care ar fi precizat în mod necorespunzător realității faptul că lucrările pentru care s-au emis mai multe facturi de către liderul unei asocieri de firme au fost realizate și recepționate. În realitate, lucrările respective fie nu au fost executate, în totalitate sau parțial, fie nu au fost recepționate.

Ulterior, după primirea fondurilor nerambursabile prrin PNDL, în valoare totală de 2.269.337 lei, cu încălcarea prevederilor legii privind finanțele publice locale, primarul ar fi achitat contravaloarea facturilor respective.

„Pentru acest , dar și pentru ca societatea omului de afaceri să încheie noi contracte de lucrări cu comuna Repedea edilul ar fi pretins de la acesta suma de 150.000 - 200.000 lei din care ar fi primit în două tranșe, printr-un intermediar, suma totală de 99.000 lei (40.000 de lei în 31.12.2018 și 59.000 lei în 03.01.2019)”, arată procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Maramureș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.