Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul PSD care îl elogia pe Nicolae Ceaușescu este cu un pas în PNL: 'Au venit și la mine'

PNL vs PSD

Mihai Bălan (PSD), primarul din Bârnova (jud. Iași), recunoaște că „a semnat ceva” la PNL, dar nu vrea să spună că era adeziunea. Dacă ar schimba partidul oficial, el fiind membru PSD, și-ar pierde mandatul, informează jurnaliștii de la reporteris.ro. „Transferul” lui Mihai Bălan de la PSD la PNL n-ar fi o noutate în ultimul timp.

Citește și: VIDEO Vine sfârșitul lumii? Toate datele esențiale despre omenire, îngropate într-o mină aproape de Polul Nord

Liberalii i-ar fi promis fonduri pentru asfaltări. Primarul recunoaște că a semnat „ceva la partid, pentru că fac acum o campanie de adeziuni, dar încă nu m-am înscris, sunt membru PSD”. Este neclar ce i s-a dat să semneze. Primarul nu explică ce hârtie a primit, deși surse din PNL spun pentru sursa citată că este o adeziune la partid. Cert este că, dacă ar demisiona din PSD acum, și-ar pierde mandatul. Surse din Primăria Bârnova spun că PNL i-a promis sprijin pentru proiectele din satul Păun, unde drumurile sunt o catastrofă.

Hârtia la PNL ar fi fost semnată vineri seara. Dar, conform propriilor declarații, nu ar fi adeziunea la partid. „Nu este adeziune, este altceva. Eu nu am carnet de membru PNL, sunt membru PSD. Au acum o campanie de genul ăsta, au venit și la mine. Pe mine nu mă interesează partidele, mă interesează proiectele pentru oamenii din comună”, spune Mihai Bălan.

Primarul comunei Bârnova recunoaște deschis faptul că PNL i-a oferit sprijin pentru proiectele de asfaltare din satul Păun. Localitatea este o catastrofă la capitolul drumuri, drumul județean care o traversează este spart dintr-un capăt în celălalt, iar cele mai multe drumuri laterale sunt cel mult pietruite.

La PNL nimeni nu confirmă varianta că Mihai Bălan urmează să fie membru al partidului, dar nici nu-i înfierează postarea de pe Facebook. Alexandru Muraru, prim vicepreședintele PNL Iași, spune că n-a auzit despre intrarea lui Mihai Bălan în partid, dar se va interesa și va reveni. N-a comentat postarea acestuia.

Citește și: FĂRĂ PRECEDENT - PNL nu-și desemnează candidat la primărie pentru că primarul actual este prea bun

Îl elogia pe Nicolae Ceaușescu

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc cere PSD sancționarea primarului din Bârnova (jud. Iași), Mihai Bălan, care l-ar fi elogiat pe Nicolae Ceaușescu.

„Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) îşi exprimă dezaprobarea fermă faţă de elogierea dictatorului Nicolae Ceaușescu de către primarul PSD, Mihai Bălan. Astfel de reacții publice ale unor lideri politici sau formatori de opinie trebuie sancționate de către autoritățile competente. Regimul comunist din România a făcut zeci de mii de victime, iar crimele și abuzurile comise înainte de 1989 sunt de necontestat. Este de nepermis ca la mai bine de 30 de ani de la prăbușirea regimului comunist din România reprezentanți ai unor formațiuni politice să încerce să denatureze istoria, să alimenteze falsuri istorice și să păteze, prin afirmațiile făcute în spațiul public, memoria celor care și-au pierdut viața sau au avut de suferit în perioada de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Astfel de reacții, precum cele ale reprezentantului PSD, sunt o ofensă adusă memoriei celor care au luptat, uneori cu prețul vieții, pentru apărarea valorilor democratice și a statului de drept. De asemenea, astfel de atitudini sunt o piedică majoră în fața progreselor făcute de statul român în ultimele decenii pentru ca acest capitol sumbru din istoria României să nu se mai repete”, transmitea Institutul. Având în vedere postarea primarului comunei Bârnova, IICCMER îi cerea lui Marcel Ciolacu să ia măsuri urgente și ferme pentru sancționarea lui Mihai Bălan.

Nu este un caz singular

„Transferul” lui Mihai Bălan de la PSD la PNL n-ar fi o noutate în ultimul timp. Cel mai recent exemplu este dat de un fost membru PSD Argeş, Sorin Apostoliceanu, candidatul PNL pentru funcția de primar al orașului Piteşti. Acesta susține că a plecat din PSD pentru că vrea libertate, relatează Mediafax.

Și în județul Cluj primarul Cristian Matei, de la Turda, a trecut de la PSD la PNL. „Un nou mandat înseamnă în primul rând continuitate, este foarte important ca toate proiectele începute în cadrul acestui mandat să fie implementate și finalizate”, spunea Cristian Matei în februarie 2020.

PNL a închis ochii în faţa traseismului şi când a avut nevoie de întăriri în Parlament pentru a vota învestirea Guvernului Orban. Atunci, Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu, foşti lideri ai Pro România, au devenit direct membri în conducerea centrală a partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.