Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Robert Negoiță este urmărit penal în Cazul accidentului de muncă de la Biblioteca Națională

Agerpres
Robert Negoita

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, are, oficial, calitatea de suspect de ucidere din culpă în dosarul de cercetare penală privind accidentul de muncă de la Biblioteca Națională. Informația a fost confirmată de surse judiciare pentru Buletin de București.

Edilul a fost citat miercuri, în fața anchetatorilor, unde i s-a comunicat calitatea de suspect. Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 3 și polițiștii Serviciului Omoruri.

Edilul s-a prezentat în fața anchetatorilor însoțit de un avocat și a refuzat să facă orice declarații. A spus că vrea să citească mai întâi dosarul să vadă ce probe sunt împotriva sa. Aceeași calitate, de suspect, mai are oficial încă o persoană.

Un grav accident s-a produs pe 2 august anul trecut în Capitală, 6 muncitori fiind prinşi sub un mal de pământ, pe un şantier de lângă Biblioteca Naţională.

Două dintre persoane au fost găsite decedate, după ce au fost prinse în totalitate sub pământ, iar celelalte patru au fost salvate, fiind duse la spital. Ultima victimă a fost scoasă după mai bine de 5 ore de la producerea accidentului de muncă, nemaiputând fi salvată. Șantierul aparține Primăriei Sectorului 3.

Conform raportului de eveniment întocmit după accident de inspectoratul de stat în construcții, pe șantier lucrau 3 firme din subordinea CL S3. Direcția Administrarea Domeniului Public Sector 3 pentru lucrări de amenajare drum și borduri, Algorithm Residențial S3, lucrări de armare și Algorithm Construcții S3 la lucrări de săpătură și taluzare. Conform aceluiași raport, lucrările executate constau în realizarea unui șanț cu o lungime de circa 32 m, lățime 3 m și o adâncime cuprinsă între 2.2 m și 3.8 m iar malurile de pământ nu au fost sprijinite.

Ștefan Dumitrașcu, fost arhitect-șef al Capitalei, a declarat atunci că terenul unde s-a petrecut accidentul era instabil, „profund necoeziv”, făcând parte din fosta zonă inundabilă a Dâmboviței. De aceea, în asemenea situații, trebuie luate măsuri suplimentare de precauție și întărire, de pildă, cu paleți de lemn, a pereților unui șanț, în cazul unui șantier pe un astfel de teren. În acest sens există prevederi clare în legislație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.