Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Sectorului 2, audiat la Secția 8 de Poliție din București

Digi24
Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, este audiat la Secția 8 de Poliție din Capitală. El este audiat în calitate de martor în dosarul privind construcția ilegală a unui bloc din Sectorul 2.

Mihaiu este audiat în dosarul în care s-au efectuat 10 percheziții, luni dimineața, în Capitală și în județele Ilfov și Dâmbovița, după ce beneficiarul unui imobil nou construit în București a determinat funcționarii să admită înscrierea dreptului de proprietate și a unor suprafețe mai mari decât cele din autorizația de construire.

Conform surselor judiciare, la acest bloc s-a construit un etaj în plus și s-u intabulat și o suprafață mai mare a apartamentelor. Se fac verificari sa se stabilească dacă a mințit cu privire la suprafața lor când vindea persoanelor.

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice - Sector 2 au pus în executare 10 mandate de percheziție domiciliară în București, cât și în județele Ilfov și Dâmbovița, la adresele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu.

„În fapt, la data de 16 noiembrie 2020, comisia de recepție formată din beneficiarul unui imobil nou construit și reprezentanți ai unor instituții publice ar fi semnat procesul verbal de recepție la terminarea unor lucrări, prin care se atestă în fals că imobilul nou construit are un regim de înălțime conform autorizației de construcție emisă. Totodată, beneficiarul ar fi determinat lucrătorii din cadrul unor instituții publice să admită înscrierea dreptului de proprietate asupra unui imobil nou construit din București și a unor suprafețe vădit mai mari decât suprafețele prevăzute în autorizația de construire”, arată Poliția Capitalei.

De asemenea, au fost emise 12 mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie duse la audieri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.