Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu: 'Avem cel mai mare buget de burse pentru copii din istoria instituției'

Getty Images
elevi mască

Primarul Radu Mihaiu a declarat că bugetul Sectorului 2, aflat în dezbatere publică, este echilibrat şi centrat pe dezvoltare. "Avem un buget echilibrat al Sectorului 2, un buget centrat pe dezvoltare, respectând şi nevoile cetăţenilor Sectorului 2, avem un buget corect şi cred eu că, la finalul anului, vom vedea o execuţie bugetară foarte asemănătoare cu ceea ce am propus acum", a spus Radu Mihaiu la o dezbatere online a bugetului Sectorului 2 pe 2021, informează Agerpres.

El a menţionat că peste 250 de milioane de lei sunt alocaţi anvelopărilor, o mare parte provenind dintr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii.

"Avem un credit făcut cu Banca Europeană de Investiţii, care este disponibil pentru trei ani consecutiv, primul an a fost anul 2020. Accesând aceşti bani putem să facem exclusiv anvelopări (...), pentru fiecare leu pe care-l cheltuim de la bugetul local pentru anvelopări se adaugă încă 3 lei din împrumutul BEI, din acest motiv anvelopările sunt şi ca prioritate bugetară o parte semnificativă din buget", a afirmat Radu Mihaiu.

El a semnalat că bugetul prevede 30 de milioane de lei pentru pasajul Doamna Ghica.

"Primăria Generală a pus în dezbatere bugetul şi pentru pasajul Doamna Ghica a alocat suma de 39 milioane de lei, la care se adaugă încă 30 de milioane de lei, cu care poate să contribuie Primăria Sectorului 2. Discutăm şi lucrăm acum pentru forma de asociere în care aceşti bani vor fi puşi împreună pentru finalizarea pasajului, dar consider eu că, din punct de vedere bugetar, continuarea lucrărilor la pasaj este în felul acesta asigurată", a afirmat Radu Mihaiu.

El a precizat că pentru spaţii verzi sunt menţionaţi 110 de milioane de lei, din care 80 de milioane de lei pentru întreţinere şi 30 de milioane de lei pentru dezvoltare. Radu Mihaiu a spus că pentru străzi sunt alocaţi 38 de milioane de lei pentru dezvoltare şi 12 milioane de lei referitor la întreţinere.

"Avem cel mai mare buget de burse pentru copii din istoria Primăriei Sectorului 2", a afirmat Radu Mihaiu, menţionând că este vorba despre o alocare de 48,5 milioane de lei.

Bugetul general consolidat al Sectorului 2 pe anul 2021 menţionează la venituri 1.303.698.000 de lei. La cheltuieli sunt trecuţi 1.382.506.000 de lei, din care cheltuieli de personal circa 302 milioane de lei, iar pentru bunuri şi servicii - 394 de milioane de lei.

Veniturile bugetului local pe 2021 se cifrează la 1.098.643.000 de lei, iar totalul cheltuielilor bugetului local se ridică la 1.177.451.000 de lei. Din totalul cheltuielilor bugetului local, 75% sunt cele ale secţiunii de funcţionare, iar 25% ale secţiunii de dezvoltare.

Citește și: CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!'

Pentru asistenţă socială în caz de boli şi invalidităţi sunt prevăzuţi 114 milioane de lei, asistenţă socială pentru familie şi copii - 47 milioane de lei, pentru creşe - 9 milioane de lei, pentru ajutoare sociale - 1,7 milioane de lei, asistenţa acordată persoanelor în vârstă - 9 milioane de lei, alte cheltuieli în domeniul asigurărilor şi asistenţei sociale - aproape 61 milioane de lei.

Pentru centre de vaccinare împotriva COVID-19 sunt alocaţi 18,5 milioane de lei, pentru Centrul Teritorial Veterinar - aproape 5 milioane de lei, pentru Spitalul de Urgenţă "Sf. Pantelimon" (cofinanţare) - aproape 5 milioane de lei pentru achiziţie de aparatură medicală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.