Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Sectorului 4 pune în pericol viața bucureștenilor

balutaPS4

Toate piețele din Sectorul 4 funcționează fără aviz de la ISU, iar primarul Daniel Băluță nu face nicio acțiune pentru a le pune în legalitate și pentru a evita o posibilă tragedie, ca cea din clubul Colectiv, care se află tot în Sectorul 4.

”Primarul PSD Daniel Băluță dă dovadă de un comportament criminal. Toate piețele din sector funcționează ilegal, fără aviz ISU. Dezastrul de la Colectiv ne-a arătat că lucrurile nu mai pot merge așa, deoarece corupția ucide. Îl somez să se ocupe cât mai repede de rezolvarea acestei probleme ca viața cetățenilor din sectorul 4 să nu fie pusă în pericol”, a declarat prim-vicepreședintele PNL sector 4 Alexandru Ionescu.

Primăria sector 4 administrează Piața Progresul, Piața Sudului, Piața Apărătorii Patriei, Piața Covasna, Complex Progresul. Mai are piețe în asociere, respectiv Piața Norilor, Piața Berceni - Olteniței și Piața Reșița.

Daniel Băluță a preluat conducerea primăriei Sectorului 4 după ce Cristian Popescu Piedone și-a dat demisia în urma incendiului din Clubul Colectiv în urma căruia au murit 64 de persoane.

Cristian Popescu Piedone și-a dat demisia miercuri, 4 noiembrie, în semn de respect pentru victimele din clubul Colectiv. Sau cel puțin așa susține fostul edil. În fapt, demisia a venit la câteva ore după ce mii de bucureșteni au ieșit în stradă să îi ceară să plece.

Cristian Popescu Piedone este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizației de funcționare pentru clubul Colectiv.

El a fost arestat preventiv în dosarul „Colectiv” în 7 noiembrie, însă patru zile mai târziu, în urma recursului, a fost eliberat. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus pe 18 decembrie luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, pentru o perioadă de 60 de zile, respectiv de la data de 18.12.2015. În luna ianuarie 2016, pe data de 8,  magistrații au decis să anuleze măsura controlului judiciar dispusă pe numele fostului primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone. Implicit, el a scapat și de cauțiunea de 1.5 milioane lei, pe care a contestat-o recent.

Raportul Corpului de Control al Guvernului cu privire la intervenția de urgență la incendiul din clubul Colectiv din București în seara zilei de 30 octombrie 2015 arată că a fost în mare parte o acțiune necoordonată, cu elemente de improvizație a autorităților, aspect cauzat în principal de: lipsa de exerciții în caz de urgențe majore, neconcordanțe în legislație și baza materială deficitară.

Citește și Colectiv – Concluziile Corpului de Control al Guvernului: O acțiune necoordonată cu elemente de improvizație a autorităților

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.