Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, acuză Guvernul Orban de masacrarea Bugetului Sectorului 5: Ne-au tăiat peste 30 la sută din sume

Facebook
Daniel Florea

Acuzații grele din partea primatului Sectorului 5 la adresa actualei Puteri de la Palatul Victoria. Primarul Daniel Florea a a anunțat că Guvernul condus de Ludovic Orban a tăiat puternic din bugetul Primăriei Sectorului 5 - peste 30 la sută din buget, adică suma de 181.000.000 lei. Cu toate acestea edilul anunță că ”toate investițiile în educație și toate programele de susținere a învățământului vor continua”, a spus acesta pe pagina sa de Facebook unde a continuat prezentarea Bugetului pentru anul 2020.

Guvernul Orban a taiat 181.000.000 lei (30,06%) din bugetul Sectorului 5.

Va garantez ca toate investitiile in educatie si toate programele de sustinere a invatamantului vor continua.

* link pentru descarcarea plansei "INVESTITII REABILITARE UNITATI INVATAMANT 2019- 2020" : https://we.tl/t-u2X04WybSr”, relatează Daniel Florea.

Primarul sectorului 5 al Capitalei, Daniel Florea, a prezentat Bugetul pentru 2020 al primăriei pe care o conduce într-un mod original. Într-o sesiune video pe propria pagină de Facebook edilul a prezentat liniile generale ale bugetului și a explicat de unde vin datoriile istorice și cum se vor stinge ele, cine sunt cei care nu plătesc impozite, câți bani merg la asistența socială, la reabilitarea termică a clădirilor, la lucrările de modernizare a străzilor din sector și la alte lucrări absolut necesare pe teritoriul sectorului.

Primarul Daniel Florea a arătat că Bugetul pe anul 2020 este de 602 milioane de lei, din care 62 de milioane de lei merg la Asistența Socială.

O parte consistentă merge spre plata datoriilor istorice ale primăriei în valoare de 180 de milioane de euro. Datoria a fost scăzută după îndelungi negocieri și reeșalonări la 777 milioane de lei – anual se plătește efectiv 63 de milioane de lei din datorie plus dobânzi.

Edilul a făcut și o scurtă socoteală cu cât plătește lunar fiecare cetățean al sectorului în cuantumului acestei datorii istorice – 130 de milioane de lei se strâng la Buget din taxe și impozite de la cetățeni. Dacă suma se imparte la cei 310.000 de locuitori ai sectorului reiese o sumă de 420 de lei/an, adică 35 de lei pe lună.

În premieră primarul a anunțat că a fost încheiată licitația pentru modernizarea a 600 de străzi din sector și pentru această zonă a fost alocată suma de 313 milioane de lei.

O sumă consistentă merge și spre societatea de salubrizare – 93 de milioane de lei.

”Supravegherea integrată... acele 400 de camere de luat vederi pe care le-am instalat în toate zonele publice au costat 14 milioane de lei și în acest moment Sectorul 5 este cel mai sigur sector din București conform statisticilor Poliției Naționale.”, a încheiat primarul Daniel Florea expunerea Bugetului pentru 2020 al Primăriei Sectorului 5.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.