Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Sorin Borșa: 'Zecile de borșeni blocați în Italia, după ce hotelurile la care lucrau s-au închis, nu pot fi aduși acasă cu autocare'

Inquam Photos / George Calin
covid coronavirus parlament

Zecile de borșeni blocați în Italia, după ce hotelurile la care lucrau s-au închis, nu pot fi aduși acasă cu autocare, spune primarul comunei Borșa, județul Maramureș, Sorin Timiș. Vor primi cazare și masă cu ajutorul consulatelor, potrivit Mediafax.

Potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook, Sorin Timiș susține că a avut discuții cu reprezentanții MAE și MAI din care a reieșit că repatrierea borșenilor cu autocare nu este posibilă deoarece Ungaria nu permite tranzitarea țării.

„În urma discuțiilor purtate cu prefectul din Maramureș, cu președintele CJ, cu reprezentanții MAI și MAE referitoare la situația borșenilor din zona Trento care se află la muncă sezonieră în stațiunile din nordul Italiei s-a stabilit că suntem în imposibilitatea de a trimite autocare după ei, având în vedere că Ungaria nu permite tranzitul autovehiculelor care vin din Italia. Având în vedere că aeroporturile din Italia sunt închise și varianta de a repatria borșenii pe calea aerului nu mai este viabilă, MAE, Ambasada României din Italia și consulatele vor asigura toate cele necesare, respectiv cazare, masă celor care sunt în situații critice”, a spus Timiș.

Citește și: Traian Băsescu îl desființează pe Ludovic Orban: E bun de dus la teatrul de comedie

Acesta a susținut că a transmis o listă nominală cu numere de contact a celor care i-au cerut ajutorul către Ambasada României la Roma, iar borșenii vor fi contactați individual.

„Totodată, angajații Primăriei Borșa îi vor suna la fiecare două zile pe fiecare dintre ei pentru a fi la curent cu situația lor în timp real. Și ei sunt ai noștri, nu i-am abandonat și facem tot ce ne stă în putere să îi aducem acasă. Facem tot ce este necesar ca în momentul în care există posibitatea de repatriere a borșenilor din zona Trento, aceasta să fie făcută fără întârziere”, a conchis edilul din Borșa.

Sorin Timiș a făcut, vineri, un apel la autoritățile române, la MAE și MAI, să intervină pentru repatrierea locuitorilor din Borșa și să nu îi abandoneze.

Edilul spunea că sunt peste 70 de borșeni care erau angajați în Italia, în zona Trento, ca și sezonieri în stațiunile de schi și care nu se pot întoarce acasă deoarece hotelurile s-au închis și ei au fost scoși afară, „în stradă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.