Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Timișoarei, REACȚIE FULGER după validarea în funcție: Este o victorie nu doar a mea ca persoană

Dominic Fritz

Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei, a reacționat după ce Tribunalul Timiș l-a validat în funcție.  Dup[ ce candidatura sa a fost contestată de trei persoane, Fritz spune că victoria sa stabilește un precedent democratic în țară.

"Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timișoarei. Tocmai am vorbit și cu d-na Prefect, care mi-a comunicat că voi fi învestit în funcție vineri, 30 octombrie, la ora 10:00.

Tribunalul Timiș a respins cele trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului meu de primar, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea mea de cetățean european și dreptul de a candida la Primărie. Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului meu, a candidaturii mele și votul timișorenilor. S-a respins de asemenea cererea de sesizare a Curții Constituționale.

Citește și: Germania, lecție FABULOASĂ: Volkswagen anunță că NU mai are nevoie de subvenții, după o revenire spectaculoasă

Este o victorie nu doar a mea ca persoană, este a timișorenilor care au dat votul lor unui cetățean european. Decizia de azi consfințește acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetățean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să stabilească. Este și o victorie pentru toți românii care s-au stabilit în alte state europene și cărora li se recunoaște un drept fundamental, acela de a fi implicați în deciziile privind direcția comunităților în care trăiesc.

Mă bucur imens că Timișoara a deschis un drum care stabilește odată pentru totdeauna ideea Europei comune în care suntem egali în drepturi. Acum chiar: hai să ne apucăm de treabă, Timișoara!", scrie fritz pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.