Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Varşoviei, Hanna Gronkiewicz-Waltz, le-a interzis naționaliștilor un marş pentru marcarea centenarului independenţei ţării

Voice of Europe
Polonia manifestatii

Primarul Varşoviei, Hanna Gronkiewicz-Waltz, a interzis un marş al naţionaliştilor, prevăzut pentru duminică, pentru marcarea a 100 de ani de la proclamarea independenţei Poloniei, motivându-şi decizia prin riscul unor violenţe şi manifestări ale urii, transmite Reuters, informează Agerpres.

În fiecare an pe 11 noiembrie este organizat un miting de celebrare a independenţei Poloniei, însă evenimentul de acest fel de anul trecut a fost marcat de confruntări cu contramanifestanţi.

''Varşovia a suferit deja destul din cauza naţionalismului agresiv. Cea de-a 100-a aniversare a independenţei Poloniei nu ar trebui să arate în acest fel, de aici şi decizia mea de a interzice'' manifestaţia, a declarat Gronkiewicz-Waltz.

Unii dintre organizatori au declarat însă că vor ieşi în stradă indiferent de decizia primarului.

''Nu înţelegem decizia doamnei Gronkiewicz-Waltz. Chiar dacă instanţa confirmă decizia ei, noi ne vom întâlni. Marşul va avea loc'', a spus liderul organizaţiei Tabăra Radicală Naţională, Tomasz Dorosz.

În urmă cu câteva zile, Hanna Gronkiewicz-Waltz a anunţat că va lua în considerare interzicerea marşului ''dacă există vreun element de ură'', potrivit postului polonez TVN24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.