Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Vergil Chiţac anunţă că va propune Consiliului Local scăderea preţului gigacaloriei pentru populaţie

Digi24
Vergil Chițac

Primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, anunţă, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, că va propune Consiliului Local scăderea preţului gigacaloriei pentru populaţie de la 450 de lei la 350 de lei.

Chiţac argumentează că, în urma calculelor, preţul pe gigacalorie a scăzut de la 1910 de lei la 1284 de lei.
“În urma calculelor economice şi de bilanţ energetic, făcute pentru perioada septembrie 2022 - septembrie 2023, preţul pe gigacalorie a scăzut de la 1910 lei la 1284. Astfel, voi propune Consiliului Local scăderea preţului gigacaloriei pentru populaţie de la 450 lei la 350 lei. Coroborat şi cu eliminarea consistentă a pierderilor din reţea şi cu scăderea numărului intervenţiilor, ne aşteptăm la o ieftinire deloc neglijabilă a căldurii în această iarnă pentru constănţeni”, a transmis primarul Constanţei pe pagina sa de Facebook.
În ultimii doi ani, municipiul Constanţa a dezvoltat un amplu program de reabilitate a reţelei de termie, concomitent cu intervenţii de reabilitare a infrastructurii rutiere.
În total, peste 75 de kilometri de conducte (reţea termie primară şi secundară) şi 11 puncte termice sunt introduse în programul de reabilitare. Investiţiile depăşesc 283 de milioane de lei, din care 247 de milioane de lei sunt fonduri europene, nerambursabile.
Lucrările sunt derulate în trei etape, prima dintre acestea fiind deja finalizată. La finalul lucrărilor aproximativ 60% din reţeaua de termie a Constanţei va fi reabilitată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.