Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Vienei condamnă blocarea aderării României la Schengen: Nu ar trebui să luăm măsuri care ne izoleze

Die Presse
Michael Ludwig

Liderul vienez al Partidului Social Democrat (SPÖ) se opune liderului național al partidului, Rendi-Wagner. Acesta din urmă a considerat că nu este momentul potrivit pentru o extindere a Schengen, poziționându-se astfel pe aceeași lungime de undă cu premierul de dreapta, Karl Nehammer (ÖVP).

Liderul SPÖ din Viena, Michael Ludwig, susține aderarea la Schengen a Bulgariei și României. Cele două țări au fost considerate țări sigure de către Comisia Europeană, a declarat primarul Vienei în cadrul emisiunii de știri ORF "Wien heute", subliniind că realizările anterioare ale celor două țări ar trebui să fie luate în considerare în această decizie. În plus, Austria ar beneficia de o extindere a spațiului Schengen.

"Republica Austria nu ar trebui să ia prea multe măsuri în UE care să ne izoleze într-o asemenea măsură încât să ne așteptăm ca apoi să existe răspunsuri corespunzătoare. Din acest punct de vedere, sunt întotdeauna în favoarea găsirii unor soluții comune în UE", a declarat Ludwig, a cărui opinie nu este necontroversată în cadrul SPÖ. Liderul partidului SPÖ, Pamela Rendi-Wagner, spre deosebire de Ludwig, a considerat că momentul unei extinderi este nepotrivit.

Ludwig, pe de altă parte, a primit duminică sprijinul eurodeputatului SPÖ Andreas Schieder. El consideră că poziția SPÖ este un "Da pentru Schengen și pentru extindere". Momentul toamnei este considerat dificil de unii, a recunoscut Schieder, criticându-l pe cancelarul Karl Nehammer (ÖVP) pentru că a pus un veto pe masă cu puțin timp înainte de summitul UE de la începutul lui decembrie - și nu a acționat mai devreme în calitate de ministru de interne.

"Lacunele" erau Ungaria și Serbia, nu Bulgaria și România. În opinia sa, extinderea spațiului Schengen ar putea rezolva problemele, și anume prin creșterea desfășurărilor Frontex, a declarat șeful delegației SPÖ în Parlamentul European. Schieder și-a exprimat surprinderea față de tăcerea partenerului de guvernare al ÖVP, Verzii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.