Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Washingtonului, Muriel Bowser, cere instituţiilor federale măsuri sporite de securitate pentru ceremonia de învestitură a lui Biden

mediafax.ro
Muriel Bowser

Primarul Washingtonului, Muriel Bowser, a cerut măsuri sporite de securitate în jurul ceremoniei de învestitură a preşedintelui ales al SUA, Joe Biden, după ce clădirea Capitoliului, sediul Congresului, a fost luată cu asalt săptămâna trecută de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu, Donald Trump, transmite luni Reuters, potrivit AGERPRES.

Citește și: S-A AFLAT: CINE e bărbatul din cauza căruia Ilie Năstase și-a BĂTUT SOȚIA

Descriind asaltul de săptămâna trecută drept un 'atac terorist fără precedent', primarul Muriel Bowser subliniază că inaugurarea lui Joe Biden la 20 ianuarie va necesita o 'abordare diferită' faţă de ceremoniile similare din trecut.

'În timp ce mă voi adresa unui spectru larg de parteneri locali, regionali şi federali pentru a creşte cooperarea între instituţiile noastre, îndemn cu putere Departamentul pentru Securitate Internă al Statelor Unite să-şi adapteze abordarea faţă de (ceremonia de) Inaugurare în câteva moduri precise', afirmă Muriel Bowser într-o scrisoare către Chad Wolf, secretarul interimar al departamentului.

Asaltul asupra Capitoliului dat de susţinătorii lui Trump, care au copleşit forţele de securitate, a obligat la evacuarea membrilor Congresului şi a întârziat validarea preşedintelui ales, democratul Joe Biden.

Donald Trump, care a contestat fără dovezi validitatea victoriei lui Biden, şi-a lăudat iniţial susţinătorii, dar ulterior a condamnat violenţele.

Cinci oameni au murit în aceste violenţe, inclusiv un agent al poliţiei de la Capitoliu care a fost bătut în timp ce încerca să oprească mulţimea.

În scrisoare, care poartă data de sâmbătă şi a fost făcută publică a doua zi, primarul capitalei federale afirmă că Districtul Columbia înaintează o cerere de 'declarare a situaţiei de pre-dezastru' care să permită asistenţă federală.

Bowser mai îndeamnă Departamentul pentru Securitate Internă să se coordoneze cu cel al Justiţiei, cu Pentagonul, Curtea Supremă şi Congresul pentru a stabili un plan de desfăşurare de forţe federale pe toate proprietăţile federale.

Capitala Washington rămâne în alertă ridicată înaintea învestirii lui Biden. Ceremonia de inaugurare a preşedintelui atrage în mod tradiţional sute de mii de vizitatori în oraş, dar în acest an a fost redusă substanţial din cauza pandemiei de COVID-19.

Donald Trump a afirmat săptămâna trecută că nu va asista la inaugurarea succesorului său, Joe Biden.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.