Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele 7 troleibuze Solaris au ajuns în Depoul Societăţii de Transport Bucureşti - Vor circula pe linia 61

brasovstiri.ro
Solaris troleibuze Brașov

Primele şapte troleibuze Solaris au ajuns în Depoul Societăţii de Transport Bucureşti, iar până la finalul lunii ianuarie vor fi în Capitală 15 troleibuze. Primele garnituri vor circula pe linia 61 din Sectorul 6, potrivit news.ro

”Primele 7 troleibuze Solaris au ajuns în Depoul STB Bujoreni. Mâine dimineaţă ajung alte 2, iar până pe 24 ianuarie vor fi în total 15 bucăţi la Bucureşti”, anunţă, joi, primarul general al Capitalei.

Nicuşor Dan a reamintit că Primăria a cumpărat 100 de troleibuze noi care vor fi intra în circulaţie anul acesta.

La rândul său, viceprimarul Stelian Bujduveanu a apreciat că, ”după mai bine de 20 de ani, Bucureştiul are de astăzi şi troleibuze noi”.

”Punem primele troleibuze pe linia 61, în Sectorul 6 al CapitaleiTreptat, până în vară, când vom recepţiona ultimul troleibuz, vom dota majoritatea liniilor cu vehicule noi Solaris”, a mai viceprimarul Capitalei.

Potrivit datelor transmise anterior de oficialii Primăriei Bucureşti, troleibuzele fabricate în Polonia au o lungime de 12 metri, autonomie de minim 20 de kilometri, aer condiţionat, rampă de acces pentru pasagerii cu mobilitate redusă, podea coborâtă, prize USB.

Vehiculele sunt prevăzute cu sistem reîncărcabil de stocare a energiei electrice, echipamente ITS cu funcţiile de numărare şi informare a călătorilor (audio-vizuală), infotainment, supraveghere video, reţea de internet wi-fi şi sistem de comunicare online.
Fiecare troleibuz va avea o capacitate de 90 de călători, dintre care 27 de locuri pe scaune.
Cele o sută de troleibuze au fost cumpărate de Primăria Municipiului Bucureşti după ce aceasta a accesat  sume nerambursabile de la Administraţia Fondului pentru Mediu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.