Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele autobuze electrice și-au făcut apariția pe străzile din București / Pe ce linie vor circula și cum arată în interior - FOTO

tpbi.ro
TPBI stb autobuz

STB SA a introdus de joi primele două din cele 100 de autobuze electrice, achiziționate de Primăria Capitalei pe linia 330, ce leagă zona Titan de Complex Comercial Băneasa. Autobuzele alocate liniei 330 aparațin de autobaza Floreasca, fiind garate și încărcate la cele 20 de stații alocate construite la URAC. Autobuzele vor intra treptat în circulație, primele 6 urmând să circule pe linia 330, urmate de alte 14 pe linia 335. Conform informațiilor mobilitate.eu STB SA ia in calcul trimiterea următorului lot de autobuze electrice la Autobaza Militari, pentru liniile 137, 138 și 336, unde vor circula în total 21 autobuze electrice.

Autobuzele sunt produse de ZTE Granton și importate prim BMC Truck&Bus România, având o capacitate de maxim 100 călători, autonomia de minim 250 km fiind vorba de autobuze full electric, inclusiv sistemul de încălzire al salonului fiind bazat pe energie electrică, unele generații de autobuze electrice utilizând sistemul de centrală cu motorină pentru a crește autonomia. Autobuzele au podeaua total coborâtă, prize USB, scaune ergonomice și sisteme de informare pentru călători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.