Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele declaraţii după şedinţa de Guvern: Iordache NU şi-a dat demisia

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Iordache

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a afirmat duminică, la Parlament, că ministrul Justiţiei, Florin Iordache, nu şi-a dat demisia în cadrul şedinţei de guvern.

"Nu şi-a dat demisia. Este ministru!", a spus Bodog, răspunzând întrebărilor presei, potrivit Agerpres.

Vezi şi: ALERTĂ - Ordonanţa prin care s-a modificat Codul Penal a fost ABROGATĂ

Vezi şi: Nicuşor Dan, reacţie la acuzaţiile AEP privind finanţarea ILEGALĂ a campaniei

Potrivit unui comunicat al Guvernului, prim-ministrul Sorin Grindeanu a cerut ca în perioada imediat următoare Ministerul Justiției să demareze de urgență dezbateri publice cu toate partidele politice și cu societatea civilă pe tema subiectelor din ordonanța care a fost abrogată astăzi. Totodata, premierul a solicitat ministerului de resort parcurgerea tuturor etapelor pentru a avea un proiect de lege care care să pună în acord deciziile Curții Constituționale, Directivele europene, Codul Penal și Codul de Procedură Penală, în vederea dezbaterii acestuia în Parlament.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de duminică, un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru abrogarea OUG pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală. 

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, sâmbătă, că argumentele în favoarea susţinerii ordonanţei privind modificarea Codurilor penale nu au fost bine comunicate, ministrul Justiţiei fiind cel care "îşi asumă consecinţele". 

"Toate argumentele pe care noi le-am avut în susţinerea acestei ordonanţe nu au fost foarte bine comunicate. Din acest motiv s-a creat foarte multă confuzie, s-au creat foarte multe distorsiuni care nu au legătură cu ceea ce până la urmă s-a adoptat. De aceea, Ministerul Justiţiei şi ministrul Justiţiei îşi vor asuma şi îşi asumă consecinţele", a spus Grindeanu, la Palatul Victoria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.