Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele efecte ale deciziei CCR privind specializarea completurilor- ÎCCJ, în pronunțare pe rejudecarea de la zero a dosarului CET Govora al lui Dan Șova

BN breaking news justitie

Informație de ultimă oră.

Instanța supremă a rămas în pronunțare privind rejudecarea de la zero a dosarului în care fostul senator PSD Dan Șova a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție.

Este vorba de dosarul în care e judecat alături de fostul șef al instituție din energie, Mihai Bălan. În sala de judecată procurorul DNA a încercat medierea chestiunii invocată din oficiu de patru din cei cinci judecători din complet.

A spus că înainte de a aplicat executiv decizia CCR ar trebui emisă o adresa la instituțiile de unde provin judecătorii din primul complet de judecată al cazului Govora pentru a se vedea dacă au specializarea necesară.

"Faceți o adresă pentru verificarea completului de la fond. Să se vadă dacă au fost specializați în locurile de unde provin dumnealor.
Din punctul nostru de vedere aceste completuri sunt de competență generală. Prin această adresă se poate vedea în concret dacă chiar și în complet general ei au sau nu au competență reală", a spus magistratul..
Avocații arată că decizia CCR e foarte clară. "S-a constatat că nu a existat o hotărâre a colegiului de conducere de stabilire a acestor completuri astfel ca nu exista complet specializat. Respingeti", au spus avocații in replica.
Dupa ce cererea magistratului dna s-a reapins si acesta a fosr de acord ca dosarul trebuie reluat de la zero dupa decizia CCR.
"extindem motivele de apel și cu constatarea acestei nulități absolute. Decizia CCR arata că chestiunea specializări a fost piatra de hotar dintre cele două autorități. Admiteți apelul și trimiteți cauza la instanța de fond, respectiv la completul de trei judecători de la ICCJ", a spus procurorul.
Șova : nu am nimic de adăugat. Admiteți apelul și trimiteți la completul de trei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.