Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele imagini cu drumul expres, care leagă România de Occident: s-a deschis circulației/ VIDEO

drum expres

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță inaugurarea drumului expres care leagă Centura Oradei și Autostrada Transilvaniei. Acest drum expres este o componentă esențială pentru transportul din România și va asigura o ieșire mai rapidă din țară. De asemenea, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat că acest drum expres este doar o mică parte din ceea ce va fi o autostradă europeană de la Marea Baltică până la Marea Egee.

”Se circulă de astăzi pe DEx16 (Centura Oradea-A3), județul Bihor!

Acest drum în lungime de 19 km asigură practic legătura între Municipiul Oradea și Autostrada Transilvania (Biharia).

Contractul în valoare de 546 de milioane de lei (fără TVA) a fost finanțat prin POIM.

Drumul Expres Oradea-A3 se va adăuga în următorii ani conexiunii rutiere de mare viteză Via Carpatia, care va face legătura între nordul și sudul Europei.

La ora actuală contractul pentru construcția unei noi secțiuni de 121 de km care va tranzita România (drumul expres Arad - Oradea) este în procedură de licitație.”, scrie Sorin Grindeanu.

Detaliile tehnice ale proiectului

”Acest drum face joncţiunea dintre centura municipiului Oradea cu primul tronson, de 5,3 kilometri, realizat din Autostrada Transilvania, de la graniţa cu Ungaria, respectiv Biharia - PTF Borş II. "Ciotul" de autostradă este deschis din anul 2020.

Acest proiect a cuprins execuția a:

  • 18,96 km lungime traseu, între sensul giratoriu Calea Sîntandrei și Biharia
  • 3 noduri rutiere
  • 9 pasaje
  • 3 poduri
  • 31 podețe

Valoarea contractului este de 670 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanțare a fost asigurată din fonduri europene nerambursabile dedicate dezvoltării infrastructurii rutiere”, explica Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

De la Baltică la Egee

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, pe şantierul drumului de legătură Oradea - Autostrada Transilvania, că săptămâna viitoare vor avea loc procedurile de recepţie, iar pe 28 martie se va drumul la circulaţia rutieră.

El a menţionat că acest drum vine ca o continuare la Drumul expres Arad-Oradea, ale cărui trei loturi sunt în licitaţie, într-o imagine mai amplă a rutei internaţionale de la Marea Baltică la Marea Egee.

"În prezent avem în licitaţie toate cele trei loturi de la Oradea la Arad, apoi venim cu Autostrada 1 Arad - Timişoara, şi până la sfârşitul anului vom semna şi vom da câştigătorii şi la Timişoara-Moraviţa. Cel mai scurt drum de la Marea Baltică la Marea Egee este cel care pleacă de la Gdansk, Varşovia, Cracovia, Kosice, Debreţin, Oradea, Arad, Timişoara, Moraviţa, Belgrad, Salonic. Dacă vrem să facem acest drum şi să treacă pe la noi, trebuie să ne mişcăm foarte, foarte repede. Şi asta facem. Urmează ca Serbia să facă şi ei cei circa 50 de kilometri de drum", a precizat ministrul Grindeanu.

 

@sorin.grindeanu7 DEx16 (Centura Oradea-A3) a fost deschis circulației Cei 19 km asigură legătura între Municipiul Oradea și Autostrada Transilvania (Biharia).@CNAIR SA #fyp #Romania #infrastructure ♬ Epic Inspiration - DM Production

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.