Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele imagini video cu MASACRUL din Tunis

Autorităţile tunisiene au difuzat sâmbătă seară o înregistrare video, realizată parţial de camerele de supraveghere, în care se vede cum cei doi atacatori pătrund în Muzeul Bardo, cu arme Kalaşnikov în mână, în atentatul de miercuri de la Tunis, soldat cu moartea a 21 de persoane, relatează AFP. 

Cu o durată de aproximativ un minut, înregistrarea video, publicată de Ministerul de Interne pe pagina sa oficială de Facebook, începe într-una din sălile muzeului. Înregistrarea menţionează data de 18 martie (miercuri), ora 12.09 şi câteva secunde. 

Se poate vedea cum cei doi bărbaţi merg liniştiţi, cu arma în mână, unul având pe cap o glugă roşie, iar celălalt - o şapcă ţinută invers. 

Câteva fotografii arată apoi cadavrele lor. Abdomenul unuia dintre trupurile neînsufleţite este încercuit cu roşu pentru a arăta ceea ce părea a fi o centură cu explozibili. Al doilea este arătat într-o baie de sânge. În ambele cazuri se pot distinge chipurile lor, care par tinere. 

Apoi, în imagini surprinse de o cameră de supraveghere, ei sunt arătaţi din nou în viaţă, lângă scări. Se intersectează cu un bărbat pe care par a-l lua drept ţintă, după care îl lasă să plece. Ar fi avut loc un scurt dialog. 

Cei doi atacatori au fost identificaţi de autorităţi ca Jabeur Khachnaoui, un licean originar din regiunea Kasserine (centru-vest), şi Yassine Laabidi (Abidi), 27 de ani, a cărui familie locuieşte în zona metropolitană Tunis. 

Instruiţi în folosire armelor în Libia, potrivit guvernului, ei erau cunoscuţi de serviciile de poliţie. 

Revendicat de gruparea Statul Islamic (SI), acest atac asupra principalului muzeu al ţării, fără precedent de la revoluţia din 2011, a costat viaţa a 20 de turişti străini şi a unui poliţist tunisian.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.